Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

ROMEA TV

ZÁZNAM: Zahájení Světového romského festivalu Khamoro

25. května 2019
Čtení na 1 minutu

Dnes, v neděli 26. května, začal v Praze již 21. ročník světového romského festivalu Khamoro. Festival
odstartovala v Kasárnách Karlín od 19 hodin skupina Gipsy Suno, zahraje kapela
Lače Manuša a ze Slovenska Igor Kmeťo & Band. Vstup na úvodní akci byl pro širokou veřejnost zcela zdarma. První romská internetová televize ROMEA TV ze zahájení festivalu
vysílala přímý přenos.

Igor Kmeťo & Band ná na kontě milióny zhlédnutí svých klipů, několik úspěšných hitů a nejednu exkluzivní hudební spolupráci. Funky zpěvák Igor Kmeťo se proslavil především působením v kapele Kmeťoband spolu se svým otcem. Za průlomové album Bubamara z roku 2003 získali otec se synem výjimečné ocenění – multiplatinovou desku. V roce 2015 Igor Kmeťo mladší odstartoval svou sólovou kariéru vydáním debutového alba Ja Som Funky a funky styl se znal jeho poznávací značkou.

Kapelu Lače Manuša založili Marta Balážová a Tibor Žida – výborná zpěvačka a podle některých žurnalistů učiněná „moderní pohádková hrdinka“, která dlouhodobě působila v kapele Top Dream Company, a uznávaný jazzový kytarista, skladatel, zpěvák a pedagog, který účinkoval v kapele Gipsy.cz. K nim se později připojila talentovaná zpěvačka a herečka Pavlína Matiová, která má za sebou mnoho úspěchů a můžete ji znát z pražské muzikálové scény či z televizních obrazovek.

Gipsy Suno je osmičlenná rompopová kapela z jižních Čech, která byla založena před 21 lety. Hlavní inspirací skupiny jsou Gipsy Kings, Věra Bílá a Kale či Bengas.

Festival Khamoro v Praze od roku 1999 pořádá organizace Slovo 21 společně se Studio Production Saga.

Pomozte nám šířit pravdivé zpravodajsví o Romech
Teď populární icon