Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

ROMEA TV

Češi a Slováci jsou nenávistí opilí. Rytmus má nový videoklip, který poukazuje na rasismus vůči Romům

04. dubna 2018
Čtení na 1 minutu

Rytmus spolu s P.A.T.  zveřejnili nový videoklip k písni Neprispôsobiví. Rappeři svým drsným textem poukazují na rasismus vůči Romům. Ve videoklipu zní neotřelý vulgární text, který doprovází záběry rasistů.

“Hej ty rasisto, tvůj obraz o mně ti namaloval tvůj stát a tvoje média…”. Anebo “Házíte nás do jednoho pytle, protože média nikdy neukážou Cigána, který žije normálně,” slyšíme v textu písničky.

“Stojím tu za moji rasu, no dobře, vím, že nejsme bez viny. To, co si o mně myslíš, ti v hlavě vytvořily televizní noviny… ,” říkají Rytmus a P. A. T., kteří bez zábran a naplno dávají novým singlem najevo, že Romové jsou zobrazováni vládou nebo médii často jen v negativním světle a tím šíří rasistické a diskriminační názory ve společnosti. “Češi a Slováci, ty jsou nenávistí opilí,” zaznívá v rappovaném textu. Rytmus v refrénu zpívá: “Stále jsme to jen my, ti nepřizpůsobiví. Vytvořili jste nás vy, ano váš obraz jsme my.” Jeden z obrazů drží ve videoklipu i zpěvačka Monika Bagárová nebo Igor Kmeťo.

Nová píseň, publikována před dvěma dny, se okamžitě stala hitem a vzhledem k ostrému a silnému textu se ozývají různé ohlasy.

Mnozí na sociálních sítí uvádějí, že konečně někdo z Romů vyjádřil nelibost, jak k nim společnost přistupuje. Nesouhlasí s házením Romů do jednoho pytle a skladba rapperů i přes jejich “nekorektní” způsob vyjadřování se líbí.

Vyskytují se i kritické hlasy, kterým se nelíbí text. Je prý příliš sprostý a nevhodný.

Pomozte nám šířit pravdivé zpravodajsví o Romech
Teď populární icon