Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Goodfellas, Chaotic, Stay Subway a rakouští My Name Is Music zahrají na benefičním koncertu pro sdružení Lata DOBRO 4 YOU

28. března 2013
Čtení na 2 minuty

Ve čtvrtek 4. dubna 2013 proběhne v pražském klubu Rock Café benefiční koncert pro občanské sdružení Lata – Programy pro ohroženou mládež s názvem DOBRO 4 YOU. Na akci, jejímž cílem je podpořit sociálně ohrožené děti a mládež v Praze, zahrají kapely Goodfellas, Chaotic, Stay Subway a jako host také rakouští My Name Is Music. Koncert začíná v 19:30, lístky v hodnotě 120 a 180 Kč jsou k dostání v předprodeji Rock Café nebo na místě před koncertem.

Výtěžek koncertu půjde na práci se sociálně ohroženými dětmi a mladými lidmi ve věku 13 – 26, na které se Lata dlouhodobě zaměřuje. Koncert je zároveň věnován zhruba stovce dobrovolníků, kteří klientům Laty každoročně věnují svůj volný čas a bez jejichž podpory by programy sdružení nemohly fungovat. „Rádi bychom však akci věnovali nejen našim dobrovolníkům, ale i všem ostatním lidem, kteří tímto způsobem pomáhají svému okolí, a možná i přilákali další zájemce o tuto skvělou a tolik potřebnou činnost“, říká ke koncertu ředitelka organizace Markéta Ježková.

Vystupující kapely:

* GOODFELLAS – Akustická rokenrolová kapela slaví úspěchy především díky typickému akustickému zvuku a energickým živým koncertům. Za čtyři roky existence odehrála na čtyři stovky vystoupení v Česku i po střední Evropě. Vzestup kapely zaznamenala i Akademie populární hudby, která je za debutové album Robbery Blues nahrané v Kalifornii, zvolila Objevem roku 2011. Stejné ocenění získala kapela i v anketě Žebřík 2011.

* CHAOTIC – Na české scéně působí již sedmým rokem a na svém kontě mají přes 130 odehraných koncertů v ČR i zahraničí. S každým albem tento svérázný klan znovu rozboří žánrové hranice reggae stylu. Ať už však styl Chaotic pojmenujete jakkoliv, jejich hudba vám zaručeně zvedne náladu a rozhýbe celé tělo!

* STAY SUBWAY – Stay Subway je punk-rocková kapela charakteristická melodickou a svižnou autorskou tvorbou. Čitelný ostrý zvuk kytar a anglický vokál v čele s charismatickým zpěvákem nezapře vliv současné americké punk-rockové scény. V roce 2010 vydali EP You and Me a v listopadu 2011 pokřtili v pražském Rock Café album s názvem Chocolate Box. Kapela je vítězem soutěže Rock Café Contest 2010.

* MY NAME IS MUSIC – Vídeňská dvojice My Name Is Music, která se hlásí ke vzorům, jako jsou White Stripes či The Ting Tings, hrajícím stejně syrovou a energickou hudbu, je českému publiku známá především z koncertů s Goodfellas. Kapela má na svém kontě dvě alba (Revolution a We are terrorists) a více než 100 koncertů v Rakousku i jinde v Evropě.

Lata – Programy pro ohroženou mládež, o.s. je pražská nezisková organizace pomáhající již 19. rokem sociálně znevýhodněným ohroženým dětem, mladým lidem a jejich rodinám v Praze a blízkém okolí. Klientům, kteří řeší problémy spojené se špatnou rodinnou situací, pobytem ve výchovném ústavu nebo dětském domově, s vyloučením z vrstevnického kolektivu či rizikovým trávením volného času nabízí vrstevnickou podporu skrze vyškoleného dobrovolníka, odbornou sociální práci a další navazující služby. Více informací o sdružení i koncertu najdete na www.lata.cz nebo www.facebook.com/lata94.

Pomozte nám šířit pravdivé zpravodajsví o Romech
Teď populární icon