Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Internetové rádio zaměřené na národnostní menšiny zahájilo vysílání. Hned první den si World radio poslechlo více jak 6 tisíc lidí

16. prosince 2020
Čtení na 1 minutu

Internetové rádio zaměřené na národnostní menšiny s názvem World radio si mohli lidé poprvé naladit v sobotu 12. prosince ve 12:00. Hned první den si podle provozovatelů stanici poslechlo přes 6 tisíc posluchačů z celého světa. World radio je určené všem národnostním menšinám a nejen jim. Zakladatelé rádia slibují pestrý výběr světové hudby, zpravodajství a také pravidelné podcasty.

Rádio chce mapovat kulturní a společenský život, chce přinášet zajímavé zpravodajství a kvalitní hudbu.

„Svět je rozmanitý, proto vám nabízíme poznání kultury národnostních menšin, jejich zvyků, života a hudby, která je tak pestrá. V našem vysílání zazní hudba z celého světa,“ uvedl pro zpravodajský server Romea.cz Gerhard Hadi, hudební dramaturg rádia.

Každý večer od 19:00 do 20:00 budou v rádiu speciální programy. V pondělí se můžete těšit na slovenskou hudbu. Úterý bude patřit hudbě z Ruska. Ve středečním speciálu si budete moci poslechnout romskou hudbu z celého světa. Čtvrtek pak bude patřit maďarské hudbě a v pátek můžete tancovat v balkánském rytmu. V sobotu na všechny čeká francouzská hudba a týden završí hudba z Polska.

Vysílání World radia, jehož provozovatelem je European people, z.s., je pestré a je určené pro každého bez ohledu na pohlaví, sexuální orientaci, barvu pleti nebo náboženství.

Naladit vysílání je možné na webu worldradio.eu, novinky pak posluchači mohou sledovat na na Instagramu nebo Facebooku.

Pomozte nám šířit pravdivé zpravodajsví o Romech
Teď populární icon