Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Monika Bagárová je mezi dvanáctkou nejpopulárnějších zpěvaček v anketě Český slavík

19. listopadu 2021
Čtení na 2 minuty

Už dnes 19. listopadu proběhne v Hudebním divadle Karlín v Praze slavnostní večer, kdy se budou udělovat ceny hudební ankety Český slavík. V hlavních kategoriích už bylo hlasování ukončeno a mezi 12 nejpopulárnějších zpěvaček se dostala i Monika Bagárová.

Téměř 1,6 milionu hlasů poslalo v rámci hlasovacího systému D21 Karla Janečka do finále 12 interpretů v hlavních kategoriích.“Hlasování v hlavních kategoriích je nyní ukončeno a zveřejňujeme proto abecední seznam dvanácti interpretů, kteří se v hlasování umístili na čelných místech ve své kategorii. Kdo z nich vyhraje zlaté, stříbrné a bronzové slavíky se teprve ukáže,” uvedl prezident ankety Karel Janeček.

“Byla jsem hodně překvapená,” prozradila pro televizi Nova Monika Bagárová její pocity, když se dozvěděla, že je mezi nejpopulárnější dvanáctkou zpěvaček. “Snad si to ani nezasloužím, protože za tu dobu, co jsem máma a mám Ruminku, tak jsem v hudbě nic moc neudělala,” uvedla Bagárová. “Překvapujeme mě, že mě lidi stále mají rádi a poslouchají moje písníčky,” dodala Monika Bagárová, která se nyní pravidelně objevuje na obrazovce v roli porotkyně talentové soutěže SuperStar.

Právě díky účasti v česko-slovenské SuperStar v roce 2009 se Monika Bagárová proslavila. Tehdy skončila na 5. místě. Od té doby je stálicí české hudební scény a je často označovaná jako popová princezna. Za svou kariéru spolupracovala s mnoha významnými hudebníky, vydala dvě alba, bezpočet singlů a nazpívala titulní píseň k filmu Čertova nevěsta.

 

 

O titul v kategorie zpěvaček s ní budou bojovat budou Monika Absolonová, Lucie Bílá, Eva Burešová, Ewa Farna, Marta Jandová, Aneta Langerová, Lenny, Olga Lounová, Martina Pártlová, Lucie Vondráčková a Hana Zagorová.

V kategorii zpěvák prozatím zabodovali Václav Noid Bárta, Ben Cristovao, Vojtěch Dyk, Tomáš Klus, Richard Krajčo, Daniel Landa, Mirai Navrátil, Jaromír Nohavica, Tomáš Ortel, Pokáč, Josef Vojtek a Marek Ztracený.

Z kapel budou o Slavíka bojovat Chinaski, Divokej Bill, Dymytry, Jelen, Kabát, Kryštof, Lucie, Mirai, Ortel, Rybičky 48, Škwor a Slza.

Anketě Český slavík, kterou letos čeká 23. ročník, předcházelo 30 ročníků ankety Zlatý slavík. Naposledy se udílela 25. listopadu 2017 a je spjata zejména se zpěvákem Karlem Gottem, který získal 42 slavíků.

Anketu v posledních letech jejího konání provázely různé kontroverze, například kolem údajné manipulace s hlasy. V roce 2016, při předposledním ročníku, vzbudilo pozornost druhé místo Tomáše Ortela i jeho skupiny Ortel. Kapela byla spojována s krajní pravicí a kritici jí vyčítali xenofobní texty namířené proti menšinám.

Pomozte nám šířit pravdivé zpravodajsví o Romech
Teď populární icon