Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Přerovská skupina Imperio má zbrusu nový videoklip! Tentokrát v rytmu disca!

30. dubna 2021
Čtení na 1 minutu

Fanoušci romské skupiny Imperio se konečně dočkali, neboť přerovská kapela na svém Youtube kanále uveřejnila zbrusu nový videoklip. Jak pro zpravodajský server Romea.cz prozradil frontman Imperia Milan Gábor, vybraná píseň i její zpracování se v mnoha ohledech vymyká tradičnímu repertoáru.

„Naši fanoušci jsou zvyklí především na latino styl, který nás v naší produkci inspiruje. Tentokrát jsme ovšem natočili spíše takovou lehkou letní oddechovku v disco stylu. Ke spolupráci jsme si tentokrát přizvali dva skvělé mladé muzikanty, zpěvačku Ninu Krausovou a saxofonistu Davida Kandráče z Valašského Meziříčí. To také ovlivnilo zpracování písně,“ vysvětlil pro zpravodajský server Romea.cz Milan Gábor.

Ačkoliv videoklip je novinkou, samotná píseň vznikla mnohem dříve.

„Já jsem píseň Rači te sovel džav složil už před dvaceti rokama. Nikdy nebyla vydaná, spala v šuplíku. Když jsme pak vybírali píseň pro Ninu, aby jí seděla, vzpomněl jsem si právě na ní. A jsem moc rád, protože jsme chtěli úplně vybočit z našeho zajetého stylu, a tato píseň to umožnila,“ říká na závěr pro romea.cz Milan Gábor.

Skupina Imperio, která vznikla před 15 lety, se věnuje hlavně vlastním autorským písním. Za svou kariéru koncertovala v mnoha evropských zemích jako například na Slovensku, v Polsku, v Řecku, v Litvě nebo Lotyšsku a také spolupracovala například se známou zpěvačkou Gitanou.

VIDEO

Pomozte nám šířit pravdivé zpravodajsví o Romech
Teď populární icon