Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

ROMEA TV

ZÁZNAM: Na galakoncertě světového romského festivalu Khamoro vystoupila i Gitana se skupinou Kale

29. listopadu 2020
Čtení na 1 minutu

Letošní specifický ročník Světového romského festivalu Khamoro vyvrcholí dnes živě vysílaným Galakoncertem z pražského kulturního centra La Fabrika v pražských Holešovicích. Vzhledem k nepříznivé epidemiologické situaci v České republice se letošní ročník festivalu koná poprvé v on-line formátu. Letošní ročník se rozdělil na dvě části. První část koncertů proběhla v září a druhá část začíná právě dnes. Galakoncert lze sledovat zcela zdarma i na zpravodajském serveru Romea.cz.

Dnes se divákům představí například skupina Kale se zpěvačkou Gitanou, Fricska Dance Group z Maďarska, Puerto Flamenco ze Španělska a další.

Záštitu nad festival převzal ministr kultury Lubomír Zaorálek a primátor hlavního města Prahy Zdeněk Hřib. Diváci budou moci akci podpořit dobrovolným příspěvkem. Vybrané finance následně podpoří vzdělávání romských dětí v České republice.

Již včera proběhl koncert tradiční romské hudby, na kterém zahrála legendární skupinu Bengas, Surmajovci a Mário Bihári se skupinou Bachtale Apsa.

Khamoro (romsky „sluníčko“) je největší a nejznámější profesionální romský festival na světě. V Praze ho už od roku 1999 pořádá spolek Slovo 21 a Studio Production Saga, s.r.o. Khamoro nabízí každoročně jedinečné koncerty romských kapel z celého světa, výstavy, filmové projekce, taneční workshopy i odborné semináře a konference.

PROGRAM

29. 11. 2020, 19:00: Galakoncert

  • 19:00 Fricska Dance Group (HU)
  • 19:30 Puerto Flamenco (ESP)
  • 20:15 Kale & Gitana (CZ/SK)
  • 20:45 Traio Romano (FR/RO)
  • 21:25 Marcela & Los Murchales (FR/SK)

4. 12. 2020, 10:00: Mezinárodní konference o romské literatuře

Pomozte nám šířit pravdivé zpravodajsví o Romech
Teď populární icon