Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Vyhrajte vstupenky na koncert kapel Moja Reč, PARA a Sendreiovci! Na Mezinárodní den Romů odstartuje kampaň Nevidím to černobíle

07. dubna 2014
Čtení na 1 minutu

V úterý, 8.dubna, na Mezinárodní den Romů, se v pražském klubu Blink Excelent od 20h uskuteční koncert tří legendárních kapel slovenské hiphopové scény – Moja Reč, PARA a romského bandu Sendreiovci.

Právě u příležitosti Mezinárodního dne Romů vystoupí všichni tři společně poprvé naživo. Akce se koná v rámci kampaně Nevidím to černobíle, která bojuje proti rasismu a xenofobii (bližší informace naleznete zde).

„Neexistuje žádné ALE. Když řekneš, že nejsi rasista, ta věta končí tečkou. Nejde nám o konkrétní cíl, ale každý z nás chceme vyjádřit svůj osobní postoj, stavební kámen našich názorů. Jsi ten, kdo se nebojí blbosti a chceš proti ní bojovat? Přestaň sbírat palce online a dej nám jeden offline. Na místě a natvrdo. Přidej se k nám,“ zní motto kampaně.

"Nevidím to černobíle" je projekt realizovaný občanským sdružením ART Prometheus, které se zaměřuje na pořádání veřejných divadelních a hudebních akcí i na akce společenského rozměru. Společně chceme vytvořit co nejdelší stěnu s našimi podpisy – otisky palců různých barev. Je to veřejné prohlášení, ke kterému se každý z nás může přihlásit. Nejsem rasista. Bez dovětku a s tečkou na konci. Obraz, který tak vznikne otisky nás všech bude následně putovat na řadu míst v České republice – letní festivaly, klubové koncerty, dětské dny nebo výstavy,“ přibližuje Jakub Vedral z občanského sdružení ART Prométheus.

Chcete vyhrát vstupenky na koncert?

Stačí, když správně odpovíte na otázku: Jak se jmenuje píseň, kterou kapely Moja Reč, PARA a Sendreiovci již společně natočily?

Své odpovědi s kontaktem (nejlépe mobilní telefon) zasílejte
dnes nejpozději do 16h na adresu
romea@romea.cz
. Do předmětu zprávy
napište „SOUTĚŽ“.

VIDEO

NEVIDÍM TO ČERNOBÍLE / Delik, Supa, Jozef Engerer a Yaksha from ArtProm on Vimeo.

Pomozte nám šířit pravdivé zpravodajsví o Romech
Teď populární icon