Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

ZRUŠENO: Jeden stát neznamená jeden národ, na Kunětické hoře se kromě jiného představí romští autoři

05. srpna 2020
Čtení na 1 minutu

Jeden stát neznamená jeden národ, všichni se můžeme navzájem od sebe něco naučit, to je hlavní myšlenka akce Naši sousedé, která měla proběhnout 15. srpna 2020 od 17 hodin na hradě Kunětická hora. Součástí večera mělo být kromě jiného i čtení romských autorů, které spolupořádá nakladatelství Kher, z. s. Své dílo měla představit Eva Danišová, Stanislava Miková a Květoslava Podhradská.

Pořadatelé festivalu Naši sousedé však 14. 8. 2020 redakci Romea.cz s politováním oznámili, že byli nuceni akci odložit. O náhradním termínu uskutečnění festivalu budou v předstihu informovat.

“Snažíme se tak bojovat proti xenofobii a podnítit v lidech otázku, zda je nutné, aby se od sebe jednotlivé národnosti oddělovaly hranicemi,” uvádí organizátoři na webu projektu.

“Těšit se můžete na zajímavé představení kultur národnostních menšin u nás, ale i na příjemnou atmosféru hradu Kunětická hora. Budete moci ochutnat francouzské palačinky, poslechnout si zajímavou hudbu, prohlédnout si s přáteli fotografické výstavy a mnoho dalšího. Určitě se pobaví jak dospělí, tak i děti,” pozval na akci Jakub Baťa.

Jedná se o charitativní akci, při které získané peníze poslouží na zaplacení projektu a na další opravy hradu Kunětická hora.

Pomozte nám šířit pravdivé zpravodajsví o Romech
Teď populární icon