Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

KHAMORO 2021: Zuralia orchestra - Představujeme kapely letošního ročníku festivalu

21. září 2021
Čtení na 1 minutu

Originální rumunská dechová kapela The Zuralia orchestra je jedním z nejvýraznějších hudebních uskupení, které se představí na letošním Khamoru. Nejdříve zahrají v pátek pražské La Fabrice a pak i v neděli v rámci galakoncertu v klubu Roxy.

Před více jak deseti lety založil tuto geniální dechovou sestavu Aurel Mirea, jenž během let dosáhl se svými spoluhráči osobitého nezaměnitelného zvuku. Ve svých autorských písních umně kombinují tradiční romskou balkánskou hudbu s prvky jazzu, reggae, latina i orientální hudby.

Tento mix pak činí ze The Zuralia orchestra výjimečnou kapelu, který její hudebníci  zvýrazňují brilantními instrumentálními výkony.  Energie, kterou kapela zaplavuje svoje posluchače, se zdá být nevyčerpatelná.

VIDEO

Pokud tedy milujete balkánskou romskou dechovou hudbu, The Zuralia orchestra vás nadchne. Velmi pikantní může být i srovnání s další balkánskou dechovkou, která na letošním Khamoru zahraje – Boban Markovic orchestra. Jak známo, mezi podobnými kapelami panuje rivalita, a tak se dá očekávat, že se oba orchestry budou chtít pořádně před „konkurentem“ vytáhnout.

Letošní 23. ročník největšího romského festivalu, jehož pořadateli jsou Slovo 21 a Studio Production Saga, vrcholí již tento týden hudebními koncerty tradiční hudby v holešovické La Fabrice a nedělním galakoncertem všech hudebních kapel a souborů v pražském Roxy.

Ještě před těmito koncerty zahraje ve středu Tomáš Botló od 19 hodin v Gauči ve Stromovce na Khamoro party.

Další informace o festivalu, včetně doprovodných akcí, naleznete na webové stránce khamoro.cz.

Pomozte nám šířit pravdivé zpravodajsví o Romech
Teď populární icon