Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Největší světový romský festival Khamoro se přesouvá na internet. Na koncerty se můžete podívat zdarma!

23. listopadu 2020
Čtení na 1 minutu
Závěrečný galakoncert festivalu Khamoro 2018 (FOTO: Petr Karlach)

Vzhledem k nepříznivé epidemiologické situaci v České republice bude letošní ročník festivalu KHAMORO poprvé v on-line formátu. Letošní ročník se rozdělil na dvě části. První část koncertů proběhla v září, druhá část začne v sobotu 28. 11. a bude streamována přes internet. Záštitu nad festival převzal ministr kultury Lubomír Zaorálek a primátor hlavního města Prahy Zdeněk Hřib.

Koncerty bude možné sledovat zdarma, avšak diváci budou moci akci podpořit dobrovolným příspěvkem. Vybrané finance následně podpoří vzdělávání romských dětí v České republice.

“Vysílat budeme živě z kulturního centra La Fabrika v pražských Holešovicích pomocí facebookové stránky Khamoro,” uvedli pro zpravodajský server Romea.cz organizátoři festivalu Khamoro.

Program bude i letos bohatý. Diváci se mohou těšit například na legendární skupinu Bengas, Mária Biháriho, skupinu Kale a slovenskou zpěvačku Gitanu. Ze zahraničních interpretů vystoupí například španělská skupina Puerto Flamenco nebo francouzsko-slovenská formace Marcela & Los Murchales.

Khamoro (romsky „sluníčko“) je největší a nejznámější profesionální romský festival na světě. V Praze ho už od roku 1999 pořádá spolek Slovo 21 a Studio Production Saga, s.r.o. Khamoro nabízí každoročně jedinečné koncerty romských kapel z celého světa, výstavy, filmové projekce, taneční workshopy i odborné semináře a konference.

PROGRAM

28. 11. 2020, 19:00: Koncert tradiční romské hudby CZ

  • Bengas
  • Surmajovci
  • Mário Bihári & Bachtale Apsa

29. 11. 2020, 19:00: Galakoncert

  • Kale & Gitana / CZ, SK
  • Traio Romano/ FR, RO
  • Marcela & Los Murchales/ FR, SK
  • Puerto Flamenco/ESP
  • host: Fricska Dance Group / HU

4. 12. 2020, 10:00: Mezinárodní konference o romské literatuře

Pomozte nám šířit pravdivé zpravodajsví o Romech
Teď populární icon