Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

ROMEA TV

PŘÍMÝ PŘENOS: Koncert Jána Berkyho Mrenicu v rámci festivalu Khamoro 2020

23. září 2020
Čtení na 1 minutu

V Jeruzalémské synagoze dnes proběhne koncert Jána Berkyho Mrenicu a sólistů v rámci světového romského festivalu Khamoro. Hodinový koncert začne v 19:30 hodin. ROMEA TV vám bude celý koncert přenášet živě.

Známý primáš Ján Berky Mrenica přijel do Prahy se skvělými hudebníky, mezi kterými je například populární kytarista Marco Pillo nebo arménská zpěvačka Karin Sarkisjan. Společně pak představí hodinový program romských písní v klasickém hávu, klasických písní v romském hávu nebo židovských písní s arménskými prvky.  Během koncertu zazní známé písně a skladby jako Av Pale, Cigánsky plač, nebo lidová píseň Ide poštár.

Khamoro je největším a nejznámějším profesionálním romským festivalem na světě, který v Praze již od roku 1999 pořádá organizace Slovo 21 společně se Studiem Production Saga. Jádrem celého festivalu je romská hudba, která představuje významnou součást světového kulturního dědictví. Od počátku se na koncertech divákům představilo více než 160 profesionálních romských kapel ze 40 zemí světa.

Pomozte nám šířit pravdivé zpravodajsví o Romech
Teď populární icon