Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

ROMEA TV

ZÁZNAM: Koncert The Mediterranean Gypsy Swing Experience z Izraele na Khamoru 2022

30. května 2022
Čtení na 1 minutu

Prestižní klub Jazz Dock v rámci festivalu Khamoro opět hostí romské jazzové hudebníky nejvyšší kvality. V pondělí večer to budou The Mediterranean Gypsy Swing Experience z Izraele. ROMEA TV odvysílá přímý přenos večerního koncertu.

" Již samotný původ romských hudebníků vzbuzuje zvědavost. Přestože Izrael nepatří mezi typické „dodavatele“ gypsy jazzu, kombinace romské hudby a jidiš muziky dává tušit jedinečný výsledný zvuk kapely. Už fakt, že v tomto kvartetu hraje klarinet, který se v konzervativních gypsy swingových kapelách vůbec neobjevuje, je zárukou originality," píší organizaátoři festivalu Khamoro z organizace Slovo 21.

Vedoucím kapely je kontrabasista Oren Sagi, který je mimo jiné zakladatelem dnes velmi známé kapely Swing e Gitanes. Nyní se ovšem zcela realizuje v tomto novém hudebním uskupení. Dalšími členy kapely jsou jeho bratr, kytarista Alon Sagi, doprovodný kytarista Dror Shimoni a houslista a klarinetista v jedné osobě, Yonatan Miller.

Událost je financována z Fondů EHP 2014 – 2021, program Kultura, Odborem regionální a národnostní kultury Ministerstva kultury České republiky, magistrátem Hlavního města Prahy; Bader Philanthropies, Inc., Městskou částí Praha 5 a Velvyslanectvím Státu Izrael.

Pomozte nám šířit pravdivé zpravodajsví o Romech
Teď populární icon