Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

ROMEA TV

PŘÍMÝ PŘENOS: Koncert Vano Bamberger Band na Khamoru 2022

31. května 2022
Čtení na 1 minutu

Světový romský festival Khamoro dnes pokračuje koncertem v klubu Jazz Dock, který opět hostí romské jazzové hudebníky nejvyšší kvality. V úterý večer zahraje skupina Vano Bamberger Band z Německa. ROMEA TV odvysílá přímý přenos celého koncertu.

Německé uskupení Sinti Romů Vano Bamberger & Band patří mezi stálice největších jazzových pódií. Srdcem kapely je trojice bratrů Vano, Donani a Terrangi, úžasných kytaristů, kteří spojili síly s vynikajícím polským jazzovým houslistou Siergiem Wowkotrubem a osvědčeným českým kontrabasistou Antonínem Šturmem.

"Těšit se můžete nejen na osvědčené hity praotce tohoto žánru, Django Reinhardta, ale i originální skladby, které svým instrumentálním zpracováním diváka neustále překvapují," píší organizátoři festivalu Khamoro.

Skupina má na svém kontě stovky velmi úspěšných vystoupení po celém světě a také několik významných ocenění. Sólista Vano Bamberger v roce 2014 obdržel velmi prestižní Main-Kinzig Culture Prize za mimořádný umělecký přínos.

Událost je financována z Fondů EHP 2014 – 2021, program Kultura, Odborem regionální a národnostní kultury Ministerstva kultury České republiky, magistrátem Hlavního města Prahy, Bader Philanthropies, Inc., Městskou částí Praha 5, Česko-německým fondem budoucnosti a Velvyslanectvím Spolkové republiky Německo.

Pomozte nám šířit pravdivé zpravodajsví o Romech
Teď populární icon