Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Raper Jay Z si vybral skladbu Eugena Botoše na své album

29. srpna 2022
Čtení na 1 minutu

Společnost Rocnation, kterou vlastní slavný raper Jay Z a Kanye West, zařadila skladbu hudebníka Eugena Botoše, kterou nahrál s legendární Dionne Warwick (SYmphony of Broken Hearts) na výběrovku 3CD The Black Heritage Music Collection. Agenturu TASR o tom informovala PR manažerka Andrea Turčina.

Výběrovku produkuje John D Boyd a budou na ní nejúspěšnější černí umělci od roku 1940 po současnost. Oficiální křest CD bude v říjnu 2022 v New Yorku a Eugen Botoš obdržel osobní pozvání.

„Je to velká čest, že z množství hudby z celého světa si vybrali právě mou skladbu s Dionne Warwick. Je to pro mě zadostiučinění a potvrzení toho, že má význam dělat kvalitní hudbu. Budu i nadále pokračovat v komponování nových skladeb a doufám, že jednou se dožiji úspěchu i doma na Slovensku,“ uvedl ke svému úspěchu Eugen Botoš.

Jay Z slyšel skladbu Eugena Botoše na narozeninové oslavě Dionne Warwick a okamžitě se rozhodl zařadit ji na CD.

Tento světový úspěch však ne prvním velkým úspěchem, který se Eugenovi povedl. V roce 2016 jeho album Final Definition ve spolupráci se slovenskou kapelou Finally vydalo japonské vydavatelství P – Vine a už po týdnu se stalo druhým nejprodávanějším albem v zemi. Momentálně dokončuje Botoš vlastní producentský projekt pro slovenský a český trh se známými umělci jako Michal David, Dominika Mirgová, Majk Spirit, Tomi Popovič, Monika Bagárova či Dan Bárta. Píše slovenská agentura TASR.

Pomozte nám šířit pravdivé zpravodajsví o Romech
Teď populární icon