Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Terne Čhave potěšili diváky v Hradci Králové. Vystoupili ve třech vnitroblocích a měli úspěch

19. dubna 2021
Čtení na 1 minutu

Tři vnitrobloky v centru Hradce Králové včera odpoledne ožily vystoupením místní romské skupiny Terne čhave. Lidé muzikanty sledovali z oken a balkonů svých bytů. “Chtěli jsme lidem udělat radost. Vnímáme to jako příležitost, jak v dnešní době covidových omezení něco udělat,” řekl organizátor koncertů Tomáš Langr, jinak principál spolku Dobré divadlo.

Terne Čhave nejprve zahrála ve vnitrobloku za bankou ČSOB na Ulrichově náměstí, následně za kavárnou Crosscafe v Mánesově ulici a nakonec ve vnitrobloku za hotelem Paříž na Baťkově náměstí. “Vnitrobloky jsou v zástavbě navržené architektem Josefem Gočárem. Činžovní domy tvoří jakési lóže v divadle,” řekl Langr.

Reprobednami ozvučená vystoupení sledovaly v souhrnu desítky lidí. Muzikanty posluchači odměnili potleskem a někteří i hozením bankovky. Do přímého kontaktu s diváky muzikanti nepřišli.

Lidé jsou podle Langra po dlouhé covidové uzávěře otrávení a naštvaní a taková vystoupení jim mohou pomoci zvednout náladu. “Po dlouhé době jsme první organizace, která něco pořádá. Nečekáme s rukama v klíně a hledáme řešení, co můžeme jako umělci dělat,” uvedl Langr.

Plánuje, že koncerty budou pokračovat. V polovině května by ve vnitroblocích měl vystoupit Pražský pouťový orchestr a v polovině června kapela The Browniess.

Pomozte nám šířit pravdivé zpravodajsví o Romech
Teď populární icon