Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Třídenní festival romské hudby Ara Fest je tady! Jeho program dnes začíná od 15 hodin vernisáží Lukáše Houdka.

08. července 2021
Čtení na 1 minutu

Dnes ve 15.00 hodin zahájí vernisáž Lukáše Houdka v plzeňských Smetanových sadech třídenní festival ARA FEST 2021, jehož organizátorem je organizace Ara Art.

V 17 hodin se mohou nejen Plzeňané těšit na Přehlídku romských talentů, která proběhne ve Vinyl Gallery. Dnešní festivalový den pak uzavře v 19 hodin koncert kapely Lače manuša v DEPO2015.

V pátek festival ARA FEST 2021 zavítá také do Rokycan, kde od 17 hodin na Masarykově náměstí zahrají Mario Bihari & Bachtale apse & Bára Hrzánová. Koncert, který spolupořádá festival Khamoro, moderuje Michal Miko.

Večer se festival vrátí do Plzně, kde v tradičních prostorách Zach´s Pubu od půl deváté vystoupí Le čhavendar.

Sobotním koncertem od 16 hodin, opět ve Smetanových sadech, vyvrcholí letošní ročník Ara Festu 2021 koncertem populárních romských zpěváků a hudebníků – Igora Kmeťa, Gitany, Lomnické čhave, Funky Brothers a Romana Zorby Band.

Plzeňský festival romské kultury Ara Fest pořádá Ara Art v Plzni od roku 2017. Jeho vznik byl reakcí na absenci romské kultury v místě, kde žije velice početná romská komunita. Pořadatelé festivalu chtějí návštěvníkům poskytnout vhled do různých oblastí světa současné romské kultury.

Pomozte nám šířit pravdivé zpravodajsví o Romech
Teď populární icon