Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

V Praze proběhne velké finále talentové soutěže Miri Gil'i - Má píseň 2022

23. července 2022
Čtení na 1 minutu

Na pražském Karlínském náměstí se dnes od 14 hodin uskuteční velké finále již sedmého ročníku hudební talentové soutěže Miri Gil’i – Má píseň 2022. Ze čtyř semifinálových kol se do finále probojovalo celkem 10 finalistů. Soutěž pořádá Romodrom o.p.s. ve spolupráci s Městskou částí Praha 8.

Výkony deseti finalistů doprovodí kapela Gipsy Brothers, vystoupí i Jan Bendig, Felix Slováček, Ferry B nebo Lucie Bikárová.

O vítězi rozhodne porota ve složení Jan Bendig, Lucie Bikárová, Lukáš Rejmon, Marie Gailová (Romodrom o.p.s.) a Jiří Vítek (místostarosta Městské části Praha 8).

Hudební soutěž Miri Gil’i Má píseň vznikla v roce 2015 v reakci na blízký vztah romské menšiny k hudbě a tanci.

Jde o pozdvihování autorské romské umělecké tvorby a její upevňování v českém prostředí. Ideou celé soutěže je slovy Milana Šenkiho motivace dětí, mladých lidí i dospělých vyzkoušet si něco nového, to dotáhnout
do konce a nastartovat proces stanovování a plnění si dalších životních cílů. “Prvním krokem je totiž vždy začít, ale stejně tak důležité je v úsilí setrvat. Soutěže se zároveň mnohdy účastní talenti, kteří si třeba jen netroufnou na větší formát hudební soutěže typu SuperStar,” uvádí organizátoři.

Důležitým rysem stojícím v pozadí celé soutěže je také propojování majority s romskou menšinou a celkové zvyšování multikulturního povědomí.

SEMIFINÁLOVÁ KOLA

Pomozte nám šířit pravdivé zpravodajsví o Romech
Teď populární icon