Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

ROMEA TV

VIDEO: Finále hudební, pěvecké a taneční soutěže Talent 2022 v Kadani

30. června 2022
Čtení na 1 minutu

V zahradách Františkánského kláštera v Kadani proběhlo v polovině května finále hudební, pěvecké a taneční talentové soutěže Talent 2022, kterou pravidelně pořádá organizace Světlo Kadaň. Soutěž byla rozdělena do 4 kategorií: kategorie umělecká od 6 do 14 let, kategorie hudební od 6 do 14 let, poté opět kategorie umělecká, ale pro starší účastníky, tedy od 15 do 26 let a kategorie hudební také pro starší, kterými jsou účastníci od 15 do 26 let.

“My jsme vnímali, že je zapotřebí děti nějakým způsobem podpořit a motivovat je a pomoc jim, protože jsme si vědomi toho, že děti z nízkoprahových zařízení a z vyloučených lokalit nemají možnost chodit do základních uměleckých škol, nemají možnost se dostat do prostředí, do kterého by se za normálních okolností dostali a víme, že jsou velice nadané a talentované, takže proto vznikla před deseti lety tahle soutěž,” uvedla v rozhovoru pro ROMEA TV organizátorka soutěže Renata Adamová.

Každou kategorii zvlášť hodnotila porota, ve které byl starosta města Kadaň Jiří Kulhánek, primátor statutárního města Chomutov Marek Hrabáč, místostarosta města Kadaň Jan Losenický, producent a textař Michal Horáček a zpěvák a herec David Kraus.

“Tahle soutěž je nesrovnatelná se všemi soutěžemi SuperStar. Musím říct, že pokud se týče talentů, tak ty televizní show jsou nahoněná bída proti Kadani,” uvedl David Kraus.

Podle starosty Kadaně Jiřího Kulhánka je soutěž pro město krásnou vizitkou. “Sjíždí se sem soutěžící z celé republiky, takže já to považuju za velké plus našeho města,” dodal pro ROMEA TV Jiří Kulhánek.

Pomozte nám šířit pravdivé zpravodajsví o Romech
Teď populární icon