Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

VIDEO: Igor Kmeťo nazpíval píseň, ve které vzdal hold Diegu Maradonovi

27. dubna 2021
Čtení na 1 minutu

Igor Kmeťo byl velkým fanouškem nesmrtelné fotbalové legendy Diega Maradony a jeho smrt ho velmi zasáhla. I proto se rozhodl přezpívat do slovenštiny jeden z hitů o božském Diegovi.

Igor Kmeťo je velkým sportovním fanouškem a sám fotbal hrával. I dnes aktivně sportuje a velmi často sdílí na svém facebookové stránce různé sportovní zprávy.

“Hrával jsem za Červenou hvězdu, pak i futsal a i teď si jdu na různé benefiční zápasy či halové turnaje kopnout do míče,” prozradil Novému Času Kmeťo.

Diego Maradona zemřel 25. listopadu 2020. “Byl to můj sportovní, ale i životní vzor. Navíc Diego měl trošku romskou krev jako já, měli jsme podobné postavy, chůzi a dokonce mě roky přezdívají Diego. Když jsem byl v 90-ých letech v Itálii na dovolené, koupil jsem si jeho argentinský dres a lidé po mně na ulici pokřikovali Diego, Diego,” dodal Igor Kmeťo.

Píseň se v originále jmenuje La Mano de Dios a ikonickou se stala potom, co jí společně s argentinským rockerem Rodrigem zazpíval sám Maradona v dokumentu Maradona by Kusturica z roku 2008, který o slavném fotbalistovi natočil režisér Emir Kusturica.

Slovenský text k písni udělal Andrej Turok, hudbu upravil Igor Kmeťo mladší a v klipu si zahrála i Kmeťova rodina.

“Myslím, že se nám to podařilo velmi dobře. I klip je zajímavý, jsou v něm fragmenty z Diegova i mého života. Jsem rád, že jsem pro Diega na památku složil takovou věc a doufám, že se to fanouškům bude líbit,” dodal na závěr známý hudebník Igor Kmeťo.

VIDEO

Pomozte nám šířit pravdivé zpravodajsví o Romech
Teď populární icon