Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

ROMEA TV

ZÁZNAM: Kapela Kale na společném koncertu festivalů ARA FEST a KHAMORO

10. července 2021
Čtení na 1 minutu

V pátek 9. 7. 2021 festivaly ARA FEST a KHAMORO zavítaly do Rokycan, kde od 17 hodin na Masarykově náměstí zahrála skupina Kale. Koncert moderoval Michal Miko a romská internetová televize ho vysílala v přímém přenosu. Kromě skupiny Kale zahrál i Mário Bihári se skupinou Bachtale Apsa a Bárou Hrzánovou a vystoupil rokycanský taneční a pěvecký soubor Loľi Ruža.

Letošní ročník festivalu ARA FEST 2021 vyvrcholí dnes od 16 hodin ve Smetanových sadech koncertem populárních romských zpěváků a hudebníků – Gipsy Brothers s Davidem Krausem, Gitana, Lomnické čhave, Funky Brothers a Roman Zorba Band.

Plzeňský festival romské kultury ARA FEST pořádá ARA ART v Plzni od roku 2017. Jeho vznik byl reakcí na absenci romské kultury v místě, kde žije velice početná romská komunita. Pořadatelé festivalu chtějí návštěvníkům poskytnout vhled do různých oblastí světa současné romské kultury.

Festival KHAMORO, který v roce 2021 slaví své 23. výročí, se pravidelně koná v Praze. Do Plzeňského kraje se poprvé vydal v roce 2015 při oslavách Plzně, Evropského hlavního města kultury. V Rokycanech se představil poprvé díky spolupráci s organizací ARA FEST. 

Pomozte nám šířit pravdivé zpravodajsví o Romech
Teď populární icon