Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

ZÁZNAM: Vernisáž černobílých fotografií v Del Arte Gallery. Galerie nabízí výrobky romských umělců

05. října 2017
Čtení na 2 minuty

Vernisáží byla zahájena v pražských Holešovicích výstava fotografii indického umělce Rishabha Kaula pod názvem Backstage Diaries – Diáře ze zákulisí. Výstava bude asi měsíc a půl probíhat v nedávno otevřené romské galerii Del Arte Gallery.

KONTAKT

“Fotografie nafotil Rishabh během festivalu Khamoro v roce 2016 a poprvé byly vystaveny v roce 2017 také během Khamora,” uvedla během zahájení výstavy Inka Jurková z organizace Slovo 21, která známý festival pořádá. “Rishabh se v zákulisí pohyboval velmi nenápadně, fotky nejsou aranžované, ale jsou velmi přirozené,” dodala Jurková.

“Na černobílých fotografií zachytil autor naprosto uvolněnou a přátelskou atmosféru,” uvedla pro server Romea.cz Soňa Kalejová z Del Arte Gallery.

“Byla to pro mě nová zkušenost, bylo to poprvé, kdy jsem takto cíleně fotil v zákulisí,” uvedl během vernisáže Rishabh Kaul. “Krásné a zajímavé bylo, že muzikanti, kteří skončili své vystoupení pokračovali i v zákulisí, to na jiných akcích není,” dodal Rishabh. “Zpočátku ke mě byli muzikanti trochu nedůvěřivý, ale jakmile jsem řekl, že jsem z Indie, bylo vše úplně v pohodě,” pospal své zážitky z focení Rishabh Kaul.

Podle Soni Kalejové z Del Arte Gallery je galerie určena pro všechny, koho zajímá romská historie, hudba, literatura nebo fotografie. “Těch akcí tady bude celá řada. Prostor nabízím všem neziskovým organizacím, aby zde pořádaly své akce. Prostor galerie patří všem Romům, kteří chtějí ukázat pestrost romské kultury,” uvedla Soňa Kalejová.

“V galerii naleznete mimo jiné i výrobky od romských a neromských, profesionálních i amatérských umělců. Výrobky mají jedno společné – Romství a romskou kulturu. Del arte nabídne i výrobky z šicí a bižuterní dílny, ve kterých pracují ženy, které dlouhodobě nemohly nalézt uplatnění na trhu práce,” dodala Kalejová.

Projekt rozvoje sociálního podniku Soneta s.r.o. je podpořen z Operačního programu Praha – pól růstu ČR.

Pomozte nám šířit pravdivé zpravodajsví o Romech
Teď populární icon