26. února 2021 (pátek)
svátek má Dorota

Agentura hledá koordinátory regionálních vzdělávacích aktivit pro školy a pro policii

Praha, 1.11.2012 15:53, (ROMEA)
--ilustrační foto--

Úřad vlády ČR bude v letech 2013-2015 realizátorem tříletého rozsáhlého projektu hrazeného z finančních mechanismů EHP/Norsko, jehož hlavní částí bude celostátní kampaň proti rasismu a násilí z nenávisti a regionální vzdělávací a osvětové aktivity pro školy a policii.

Pro tuto kampaň hledám Agentura pro sociální začleňování v současnosti pracovníky/ice pro dvě následující pracovní pozice:
KOORDINÁTOR/KA REGIONÁLNÍCH VZDĚLÁVACÍCH AKTIVIT NA ŠKOLÁCH V ÚSTECKÉM A MORAVSKOSLEZSKÉM KRAJI
Rozsah práce: 80 hodin měsíčně na dohodu o pracovní činnosti (odpovídá ½ pracovnímu úvazku).

Pracovní náplň koordinátora:
- koordinace aktivit projektu v součinnosti s koodinátory dalších projektových aktivit
- vyjednávání s partnery (zástupci resortů, krajů, škol, nevládních organizací atd.) a s médii
- administrativní vedení projektu
- příprava a administrace veřejných zakázek a výběrových řízení
- svědomitá a pro-aktivní supervize implementace projektových aktivit vybranými partnery
- spolupodílení se na tvorbě materiálů projektu

Požadujeme:
- bohatou zkušenost s řízením a administrací obdobných projektů a realizací veřejných zakázek
- základní znalost témat násilí z nenávisti a sociálního začleňování
- minimálně 3 letá praxe v oblasti vzdělávání pedagogických pracovníků a prací s mládeží
- důslednost a nezávislost
- výborné komunikační schopnosti

Pracoviště:
Praha (s výjezdy do regionů)

Nabízíme práci v dynamickém kolektivu v rámci projektu, který se věnuje aktuálnímu společenskému problému a který může přispět ke zmírnění nenávistných a xenofobních nálad ve společnosti, možnost dalšího rozšiřování spolupráce.

Profesní životopis a motivační dopis zasílejte na adresu valuch.jaroslav@vlada.cz , uzávěrka je 14. listopadu. Vybraní kandidáti budou pozváni k osobnímu pohovoru, který se uskuteční v druhé polovině listopadu v Praze.

Agentura pro sociální začleňování

Zleva: Jan Blatný, Michal Miko, Alena Gronzíková a Cyril Koky

Povinné respirátory? Pro sociálně vyloučené lokality a chudé velký finanční problém. Pokud je vláda vyžaduje, měla by je rozdávat zdarma

22.2.2021 10:30
Ministerstvo zdravotnictví dnes vydá mimořádné opatření, ve kterém kvůli šíření epidemie covidu-19 zpřísní povinnost ochrany dýchacích cest. Podle dřívějšího vyjádření ministra Jana Blatného (za ANO) bude nařízení platit od půlnoci z dneška na úterý, týkat se bude veřejných míst s větší koncentrací lidí. Lidem v nich už nebude stačit textilní rouška, ale budou muset nosit respirátor, nanoroušku nebo dvě chirurgické roušky. Podle některých opozičních politiků by měl dávat občanům respirátory zdarma. To navrhují i redakcí serveru Romea.cz oslovení odborníci pracující v sociálně vyloučených lokalitách nebo s Romy.

Video na podporu očkování natočila i skupina celebrit z menšinových komunit, mezi nimi například herec Adil Ray či komik Romesh Ranganathan (FOTO: Repro Youtube)

videoBritská studie: Příslušníci etnických menšin mají menší důvěru k vakcíně proti covidu-19, méně se očkují, více umírají. V ČR podobná data nemáme

19.2.2021 16:25
Příslušníci etnických menšin žijících v Anglii mají menší důvěru k vakcíně proti covidu-19 než většinová populace. To se promítá i do počtu očkovaných. Zatímco bělochů ve věku 70 až 79 let naočkovali angličtí zdravotníci již 86 procent, v případě černochů je to jen 55 procent, vyplývá ze studie, o které informovala agentura Reuters.

Lékařka Marie Nejedlá v rozhovoru pro ROMEA TV vysvětluje popis výroby vakcíny proti COVID-19, foto: romeatv

videoLékařka pro ROMEA TV vysvětluje nejasnosti kolem očkování: Z čeho je vakcína složená? Jak funguje?

19.2.2021 13:40
Ochota občanů České republiky nechat se očkovat proti nemoci COVID-19 od konce roku mírně vzrostla. Na konci ledna mělo o vakcínu zdarma zájem 54 procent dospělých v ČR. Jak ukazují průzkumy ze zahraničí mezi etnickými menšinami je však ochota k očkování nižší. Platí to zřejmě i u Romů v České republice. Poměrně často se opakuje několik otázek a názorů, které jsou s vakcinací spojené. Z čeho jsou vakcíny proti COVID-19 složené? Vakcíny byly vyvinuty velmi rychle, jsou proto nekvalitní? Do jaké míry jsou vakcíny účinné? ROMEA TV přináší sérii videí, kde na tyto otázky odpovídá lékařka Marie Nejedlá ze Státního zdravotního ústavu.