19. října 2021 (úterý)
svátek má Michaela

Alternativa: Nedopusťme, aby Karlovarskému kraji vládli komunističtí extrémisté

Karlovy Vary, 17.10.2012 10:23, (ROMEA)

V důsledku méně než třetinové účasti voličů v letošních krajských volbách posílila svou pozici v zastupitelstvu Karlovarského kraje extrémistická KSČM vyznávající velmi nebezpečnou ideologii komunismu. Tato ideologie programově zasévá do společnosti nenávist mezi skupiny lidí i jednotlivce a historicky přinesla nejbrutálnější zneužívání politické moci k bezpráví, mučení a vraždění nevinných lidí včetně žen a dětí.

V Karlovarském kraji zemřely kvůli zrůdné komunistické ideologii stovky čestných a bezúhonných lidí v koncentračních táborech komunistické strany u Jáchymova nebo při pokusech uprchnout před touto zvůlí přes hranice u Chebu či Aše, kde nechali komunisté vraždit vlastní spoluobčany střelnými zbraněmi a elektrickým proudem. Na celé generace jsou tím duševně i materiálně postiženy rodiny obětí komunismu.

Katastrofálními násilnými zásahy do hospodářství kraje způsobili komunisté zánik mnoha prosperujících soukromých firem v průmyslu a zemědělství a fatální zaostání regionu za sousedním rozvinutým demokratickým světem o desítky let. Stejně byly vinou komunistů na mnoho let postiženy zdravotní a sociální péče, úroveň školství a vzdělanosti v kraji, kvalita životního prostředí, došlo k úplnému  zničení nezávislé justice a policie, všeobecnému rozmachu korupce, otupělosti a na bezprecedentně nízkou úroveň poklesla mravní úroveň obyvatel kraje.

Z toho všeho se naše společnost nevzpamatovala, protože se s tím doposud nedokázala vypořádat.

Jako lidé, kterým není lhostejný další vývoj našeho Karlovarského kraje, jsme velmi znepokojeni tím, že se stranou vyznávající tuto extrémní nenávistnou ideologii komunismu chtějí nyní někteří krajští zastupitelé jednat o koaliční spolupráci v radě kraje. Extrémisté z KSČM by se tak měli podle nich podílet na zásadním rozhodování o výchově a vzdělávání mládeže ve středních školách a učilištích ve správě kraje, na rozhodnutích přímo ovlivňujících hospodářský, kulturní a sociální rozvoj regionu i bezpečnost a svobodu občanů.

Takové angažování extrémistů z KSČM do rady kraje by nezbytně přineslo stejně nebezpečné, neodpovědné a zavrženíhodné důsledky, jako jejich ideologie. Bezprecedentně by tím byl náš kraj také diskvalifikován v očích celého civilizovaného světa, kterému
se usiluje otevřít.

Vyzýváme proto představitele všech demokratických stran a hnutí zvolených do zastupitelstva kraje, aby nad zájmy své a svých stran nadřadili zájem svobodné a prosperující budoucnosti našeho kraje a odpovědně jednali o složení rady kraje s vyloučením extrémistické KSČM.

Jen tak lze čelit destruktivní nenávisti šířené opět mezi lidmi v kraji komunistickou ideologií, jen tak lze dát našim dětem i sobě naději na to, že strašlivé chyby minulosti nebudou tupě opakovány. Nedopusťme, aby našemu krásnému kraji znovu vládli extrémisté.

Kandidáti ALTERNATIVY a její zvolení zastupitelé

Volby, Volby do zastupitelstev krajů 2012