6. srpna 2020 (čtvrtek)
svátek má Oldřiška

Hnutí Společně pro Trmice k zadržení Marcela Cichého: Věříme, že bude potvrzena jeho nevina

Trmice, 15.1.2015 11:56
Předvolební billboard hnutí Společně pro Trmice

Kriminalisté obvinili zastupitele hnutí Společně pro Trmice a učitele základní školy v Trmicích Marcela Cichého. Případ se týká šíření drog. Server Romea.cz zveřejňuje prohlášení hnutí v plném znění.

Tisková zpráva politického hnutí Společně pro Trmice

V průběhu minulého týdne byl zadržen člen naší politické strany (pan Mgr. Et Bc. Marcel Cichý), tuto skutečnost považujeme za velice nepříjemnou a vážnou. Naši členové se jí v posledních dnech intenzívně zabývají. V současné době však nemáme k dispozici dostatek validních informací, probíhají úkony ve vyšetřování orgánů činných v trestním řízení.

Žijeme v demokratickém státě, jednou ze zaručených zásad právního státu je presumpce neviny. Tj., že na jakoukoliv osobu, která je trestně stíhána, se pohlíží jako na nevinou do doby, než-li bude pravomocně odsouzena za stíhaný trestný čin. Do této doby na našeho člena pohlížíme jako na nevinného. Současně pevně věříme, že došlo k nešťastné souhře různých skutečností, které budou v průběhu vyšetřování vysvětleny a bude potvrzena nevina pana Marcela Cichého.

TZ hnutí Společně pro Trmice

Trmice, Drogy, Kriminalita

Filip Grznár (zdroj: repro YouTube)

Grznár schvaloval zastřelení Roma a dalším Romům vyhrožoval vyvražděním. U soudu tvrdí, že šlo o nadsázku

4.8.2020 21:09
U okresního soudu v Chomutově začalo hlavní líčení v případu kulturisty Filipa Grznára, který schvaloval zastřelení mladého Roma v Chomutově a dalším Romům vyhrožoval vyvražděním. Je obviněný z násilí proti skupině obyvatel a proti jednotlivci a ze schvalování trestného činu, za což mu hrozí až rok za mřížemi. Informuje o tom server iDNES.cz.

Josef Serinek (FOTO: Post Bellum)

AUDIO: Česká cikánská rapsodie. Vzpomínky proslulého „Černého partyzána“ Josefa Serinka čte herec Hynek Čermák

3.8.2020 12:10
Český rozhlas Vltava začíná vysílat čtení na pokračování vzpomínek proslulého "Černého partyzána" Josefa Serinka, jemuž se podařilo uprchnout z koncentračního tábora v Letech a zapojit se do oboje proti nacistům, kteří povraždili jeho rodinu. Premiéru každého dílu v podání herce Hynka Čermáka můžete poslouchat každý všední den v 11:30 na Vltavě a po odvysílání ještě po dobu dvou týdnů on-line.

videoZÁZNAM: "Leperiben: My nezapomínáme." Organizace Ara Art i letos pořádala pietní akci k připomínce obětí romského holocaustu

29.7.2020 11:58
V neděli 2. srpna od 18.30 se na pražském náměstí Míru uskutečnila 2. ročník pietní akce k připomínce obětí romského holocaustu, s názvem "Leperiben: My nezapomínáme".