9. prosince 2019 (pondělí)
svátek má Vratislav

Hnutí Společně pro Trmice k zadržení Marcela Cichého: Věříme, že bude potvrzena jeho nevina

Trmice, 15.1.2015 11:56
Předvolební billboard hnutí Společně pro Trmice

Kriminalisté obvinili zastupitele hnutí Společně pro Trmice a učitele základní školy v Trmicích Marcela Cichého. Případ se týká šíření drog. Server Romea.cz zveřejňuje prohlášení hnutí v plném znění.

Tisková zpráva politického hnutí Společně pro Trmice

V průběhu minulého týdne byl zadržen člen naší politické strany (pan Mgr. Et Bc. Marcel Cichý), tuto skutečnost považujeme za velice nepříjemnou a vážnou. Naši členové se jí v posledních dnech intenzívně zabývají. V současné době však nemáme k dispozici dostatek validních informací, probíhají úkony ve vyšetřování orgánů činných v trestním řízení.

Žijeme v demokratickém státě, jednou ze zaručených zásad právního státu je presumpce neviny. Tj., že na jakoukoliv osobu, která je trestně stíhána, se pohlíží jako na nevinou do doby, než-li bude pravomocně odsouzena za stíhaný trestný čin. Do této doby na našeho člena pohlížíme jako na nevinného. Současně pevně věříme, že došlo k nešťastné souhře různých skutečností, které budou v průběhu vyšetřování vysvětleny a bude potvrzena nevina pana Marcela Cichého.

TZ hnutí Společně pro Trmice

Trmice, Drogy, Kriminalita

Vánoce na turistické základně Myšinec v Budišovicích u Hrabyně prožily děti z dětských domovů z Čeladné, Příbora, Liptálu, Býchor a Uherského Ostrohu. (FOTO: Vladislav Sobol)

videoZÁZNAM: Situace je zoufalá, děti z dětských domovů končí i po 30 letech rozvoje ústavní péče na ulici

25.11.2019 11:33
V České republice vyrůstá v dětských domovech a dalších typech zařízení pobytové péče přes 8 000 dětí, z toho několik stovek ročně odchází do dospělosti.

Dalibor Karvay

Vídeňský symfonický orchestr jmenoval houslistu Dalibora Karvaye prvním koncertním mistrem

22.11.2019 11:15
Vídeňský symfonický orchestr jmenoval 34-letého slovenského houslistu Dalibora Karvaye svým prvním koncertním mistrem. Informoval o tom hudebníh časopis The Strad.

Druhý ročník ocenění od romských organizací a nezávislých osobností Lúč z tmy (Foto: Facebook Lúč z tmy)

videoZÁZNAM: Slavnostního předávání ocenění Lúč z tmy

22.11.2019 0:01
Přímý přenos slavnostního předávání ocenění Lúč z tmy, které každoročně udělují romské organizace a nezávislé osobnosti těm, kteří se dlouhodobě zasazují o zlepšení postavení Romů v různých oblastech života nebo se významným způsobem podílejí na budování mostů mezi Romy a většinovou společností. Záštitu nad 2. ročníkem ocenění Lúč z tmy převzala slovenská prezidentka Zuzana Čaputová. Přenos z bratislavského Caffe Berinka odvysílá ROMEA TV od 19 hodin.