24. června 2018 (neděle)
svátek má Jan

Kanadské velvyslanectví pořádá diskuzi na téma Jak jsou menšiny prezentovány médii v Kanadě a v ČR

4.11.2016 17:09
Kanadská velvyslankyně v ČR Barbara C. Richardson. Foto: Facebook Kanadského velvyslanectví.

Na kanadském velvyslanectví v Praze ve středu proběhne diskuze na téma, jak jsou prezentovány menšiny v kanadských a českých médiích

Ve středu 9. listopadu se v dopoledních hodinách ve Francouzském institutu uskuteční panelová diskuse na téma „Jak jsou menšiny prezentovány médii v Kanadě a ČR“. Jejím cílem je představit přístup kanadských a českých médií k informování o menšinách v obou zemích a diskutovat o roli médií při formování veřejného mínění o příslušnících různých menšin.

Účast na diskuzi přijal kanadský novinář Stuart Greer, který pracoval v řadě kanadských a zahraničních médií, včetně Global TV News Canada a nyní působí v Rádiu Svobodná Evropa, Adam Černý, předseda Syndikátu novinářů a redaktor zahraniční redakce Hospodářských novin, Zdeněk Ryšavý, šéfredaktor zpravodajského serveru Romea.cz, a Michaela Černá, vedoucí speciálních projektů iDnes.

Celý program pořádá Velvyslanectví Kanady v Praze ve spolupráci s konferencí Prague Media Point. Zahájí ho nová velvyslankyně Kanady v ČR Barbara C. Richardson. „Kanada je velice rozmanitá země a tuto etnickou, rasovou, náboženskou a další rozmanitost vidíme jako svoji silnou stránku. Vždy je však co zlepšovat a jsem pevně přesvědčena, že role médií při utváření veřejného mínění o této rozmanitosti a inkluzivní společnosti je klíčová. Tento panel nabídne zástupcům českých a kanadských médií příležitost diskutovat o zkušenostech s tím, jak média v obou zemích informují o menšinách v našich zemích,“ uvedla kanadská velvyslankyně důvody, kvůli kterým se ambasáda ujala organizace panelové diskuse."

diskuse, Kanada, velvyslanectví

Předlice. (FOTO: Petr Zewlakk Vrabec)

V Předlicích začala likvidace skládky. Zapojili se místní obyvatelé, náklady platí město

20.6.2018 16:13
V ústecké čtvrti Předlice začal v úterý 6. června úklid skládky ve vnitrobloku několika soukromých domů. Odvoz odpadů finančně zajišťuje město, informuje radnice v tiskové zprávě na webu. Domy přilehlé ke skládce patří soukromým vlastníkům, žijí v nich chudí lidé, především Romové.

Gypsy Kings - The Original Gypsies of Camargue (FOTO: Lagardere No Limits)

Gypsy Kings: Změnili jsme název, ale duše kapely je pořád stejná a naše hudba se nemění

20.6.2018 14:53
Koncertu předcházela změna názvu z původních Gipsy Kings na nové The Original Gypsies of Camargue kvůli právnickým tahanicím mezi zastupitelskými agenturami několika zakládajících členů. Na pražském koncertu vystoupili čtyři původní členové kapely: Patchaï Reyes, Canut Reyes, Paul Reyes a Chico Bouchikhi, které doprovodilo dalších jedenáct muzikantů.

Moldava nad Bodvou (FOTO: Repro SME.sk/MECEM)

Slovenský soud po kontroverzní policejní razii potrestal pouze Romy

20.6.2018 11:33
Pět let od kontroverzní policejní razie v romské lokalitě na východním Slovensku soud zatím nepravomocně potrestal dva ze šesti Romů obžalovaných z křivé výpovědi, při které nařkli policisty ze surového jednání. Upozornily na to nevládní organizace, podle kterých se tak ze zraněných stali pachatelé a stát případ nikdy nezávisle nevyšetřil. Slovenská ombudsmanka vybídla, aby z policejních akcí byly pořizovány kamerové záznamy.

Diskuse:

Každý diskutující musí dodržovat PRAVIDLA DISKUZE SERVERU Romea.cz. Moderátoři serveru Romea.cz si vyhrazují právo bez předchozího upozornění odstranit nevhodné příspěvky z diskuse na Romea.cz. Při opakovaném porušení pravidel mohou moderátoři diskutéra zablokovat.