26. července 2017 (středa)
svátek má Anna
romano vodi - předplatné

Kanadské velvyslanectví pořádá diskuzi na téma Jak jsou menšiny prezentovány médii v Kanadě a v ČR

4.11.2016 17:09
Kanadská velvyslankyně v ČR Barbara C. Richardson. Foto: Facebook Kanadského velvyslanectví.

Na kanadském velvyslanectví v Praze ve středu proběhne diskuze na téma, jak jsou prezentovány menšiny v kanadských a českých médiích

Ve středu 9. listopadu se v dopoledních hodinách ve Francouzském institutu uskuteční panelová diskuse na téma „Jak jsou menšiny prezentovány médii v Kanadě a ČR“. Jejím cílem je představit přístup kanadských a českých médií k informování o menšinách v obou zemích a diskutovat o roli médií při formování veřejného mínění o příslušnících různých menšin.

Účast na diskuzi přijal kanadský novinář Stuart Greer, který pracoval v řadě kanadských a zahraničních médií, včetně Global TV News Canada a nyní působí v Rádiu Svobodná Evropa, Adam Černý, předseda Syndikátu novinářů a redaktor zahraniční redakce Hospodářských novin, Zdeněk Ryšavý, šéfredaktor zpravodajského serveru Romea.cz, a Michaela Černá, vedoucí speciálních projektů iDnes.

Celý program pořádá Velvyslanectví Kanady v Praze ve spolupráci s konferencí Prague Media Point. Zahájí ho nová velvyslankyně Kanady v ČR Barbara C. Richardson. „Kanada je velice rozmanitá země a tuto etnickou, rasovou, náboženskou a další rozmanitost vidíme jako svoji silnou stránku. Vždy je však co zlepšovat a jsem pevně přesvědčena, že role médií při utváření veřejného mínění o této rozmanitosti a inkluzivní společnosti je klíčová. Tento panel nabídne zástupcům českých a kanadských médií příležitost diskutovat o zkušenostech s tím, jak média v obou zemích informují o menšinách v našich zemích,“ uvedla kanadská velvyslankyně důvody, kvůli kterým se ambasáda ujala organizace panelové diskuse."

diskuse, Kanada, velvyslanectví

(FOTO: prettyromawoman.cz)

Chystá se soutěž Československá Pretty Roma Woman. Finále proběhne na podzim, castingy začínají v sobotu

25.7.2017 12:10
V brněnském Bobycentru proběhne 6. října finálový večer soutěže 1. Československá Pretty Roma Woman s podtitulem Soutěž o nejpřitažlivější romskou ženu. Soutěž vyhlašuje a pořádá Celostátní asociace sociálně zodpovědných romských spolků a podnikatelů v ČR.

Jirkov (FOTO: jirkov.cz)

Jirkov: Vzniknou lokality bez dávek na bydlení. Podle odborníků se problém jen přesune jinam

25.7.2017 11:00
Radní severočeského Jirkova chtějí jako první využít nového ustanovení v zákoně o hmotné nouzi - od prvního září omezí výplatu dávek na bydlení ve vybraných lokalitách. Výplatu dávek na bydlení zastaví v tzv. "oblastech se zvýšeným výskytem sociálně negativních jevů". Informoval o tom Denik.cz.

--ilustrační foto--

Karel Holomek - první Rom v pořadu GEN, galerie elity národa: Jsem zrovna tak Čech, jako Rom

24.7.2017 23:55
Česká televize odvysílala v neděli v rámci svého cyklu GEN - galerie elity národa portrét romského aktivisty, novináře, vystudovaného strojního inženýra Karla Holomka. Režie se ujal známý dokumentarista, herec a vysokoškolský pedagog Břetislav Rychlík.

Diskuse:

Každý diskutující musí dodržovat PRAVIDLA DISKUZE SERVERU Romea.cz. Moderátoři serveru Romea.cz si vyhrazují právo bez předchozího upozornění odstranit nevhodné příspěvky z diskuse na Romea.cz. Při opakovaném porušení pravidel mohou moderátoři diskutéra zablokovat.