29. března 2017 (středa)
svátek má Taťána
romano vodi - předplatné

Kanadské velvyslanectví pořádá diskuzi na téma Jak jsou menšiny prezentovány médii v Kanadě a v ČR

4.11.2016 17:09
Kanadská velvyslankyně v ČR Barbara C. Richardson. Foto: Facebook Kanadského velvyslanectví.

Na kanadském velvyslanectví v Praze ve středu proběhne diskuze na téma, jak jsou prezentovány menšiny v kanadských a českých médiích

Ve středu 9. listopadu se v dopoledních hodinách ve Francouzském institutu uskuteční panelová diskuse na téma „Jak jsou menšiny prezentovány médii v Kanadě a ČR“. Jejím cílem je představit přístup kanadských a českých médií k informování o menšinách v obou zemích a diskutovat o roli médií při formování veřejného mínění o příslušnících různých menšin.

Účast na diskuzi přijal kanadský novinář Stuart Greer, který pracoval v řadě kanadských a zahraničních médií, včetně Global TV News Canada a nyní působí v Rádiu Svobodná Evropa, Adam Černý, předseda Syndikátu novinářů a redaktor zahraniční redakce Hospodářských novin, Zdeněk Ryšavý, šéfredaktor zpravodajského serveru Romea.cz, a Michaela Černá, vedoucí speciálních projektů iDnes.

Celý program pořádá Velvyslanectví Kanady v Praze ve spolupráci s konferencí Prague Media Point. Zahájí ho nová velvyslankyně Kanady v ČR Barbara C. Richardson. „Kanada je velice rozmanitá země a tuto etnickou, rasovou, náboženskou a další rozmanitost vidíme jako svoji silnou stránku. Vždy je však co zlepšovat a jsem pevně přesvědčena, že role médií při utváření veřejného mínění o této rozmanitosti a inkluzivní společnosti je klíčová. Tento panel nabídne zástupcům českých a kanadských médií příležitost diskutovat o zkušenostech s tím, jak média v obou zemích informují o menšinách v našich zemích,“ uvedla kanadská velvyslankyně důvody, kvůli kterým se ambasáda ujala organizace panelové diskuse."

diskuse, Kanada, velvyslanectví

Miroslava Pikolová (FOTO: Jiří Šlemar)

videoHlasujte pro Mirku Pikolovou. Bývalá romská miss bojuje o další účast v soutěži Česká Miss

24.3.2017 13:23
Minulý týden se uskutečnilo vyhlášení 10 adeptek finále soutěže Česká Miss. Mezi šesti nepostupujícími je i Mirka Pikalová. Návrat do finále ji však ještě může umožnit výsledek hlasování. Celkem mohou postoupit čtyři dívky, které dostanou nejvíce hlasů.

videoVIDEO: Výstava o romských špercích v Brně je návštěvníkům otevřena do konce dubna

23.3.2017 15:19
V Muzeu romské kultury v Brně probíhá výstava romských šperků s názvem Poklad Romů - Amare somnaka. Výstava zahrnuje stříbrné a zlaté unikáty, ale i šperky romských designérů z celé Evropy. Návštěvníci se mohou těšit například na tvorbu Moniky Vontszemüové ze Slovenska, která navrhuje šaty a šperky pro finalistky Miss Slovensko.

Oksana Marafioti. (FOTO: Jan Mihaliček)

Oksana Marafioti: Psaní je pro mě neustálým zjevením

23.3.2017 14:50
Rozhovor se spisovatelkou a pedagožkou s romsko-arménskými kořeny.

Diskuse:

Každý diskutující musí dodržovat PRAVIDLA DISKUZE SERVERU Romea.cz. Moderátoři serveru Romea.cz si vyhrazují právo bez předchozího upozornění odstranit nevhodné příspěvky z diskuse na Romea.cz. Při opakovaném porušení pravidel mohou moderátoři diskutéra zablokovat.