27. května 2017 (sobota)
svátek má Valdemar
romano vodi - předplatné

Kanadské velvyslanectví pořádá diskuzi na téma Jak jsou menšiny prezentovány médii v Kanadě a v ČR

4.11.2016 17:09
Kanadská velvyslankyně v ČR Barbara C. Richardson. Foto: Facebook Kanadského velvyslanectví.

Na kanadském velvyslanectví v Praze ve středu proběhne diskuze na téma, jak jsou prezentovány menšiny v kanadských a českých médiích

Ve středu 9. listopadu se v dopoledních hodinách ve Francouzském institutu uskuteční panelová diskuse na téma „Jak jsou menšiny prezentovány médii v Kanadě a ČR“. Jejím cílem je představit přístup kanadských a českých médií k informování o menšinách v obou zemích a diskutovat o roli médií při formování veřejného mínění o příslušnících různých menšin.

Účast na diskuzi přijal kanadský novinář Stuart Greer, který pracoval v řadě kanadských a zahraničních médií, včetně Global TV News Canada a nyní působí v Rádiu Svobodná Evropa, Adam Černý, předseda Syndikátu novinářů a redaktor zahraniční redakce Hospodářských novin, Zdeněk Ryšavý, šéfredaktor zpravodajského serveru Romea.cz, a Michaela Černá, vedoucí speciálních projektů iDnes.

Celý program pořádá Velvyslanectví Kanady v Praze ve spolupráci s konferencí Prague Media Point. Zahájí ho nová velvyslankyně Kanady v ČR Barbara C. Richardson. „Kanada je velice rozmanitá země a tuto etnickou, rasovou, náboženskou a další rozmanitost vidíme jako svoji silnou stránku. Vždy je však co zlepšovat a jsem pevně přesvědčena, že role médií při utváření veřejného mínění o této rozmanitosti a inkluzivní společnosti je klíčová. Tento panel nabídne zástupcům českých a kanadských médií příležitost diskutovat o zkušenostech s tím, jak média v obou zemích informují o menšinách v našich zemích,“ uvedla kanadská velvyslankyně důvody, kvůli kterým se ambasáda ujala organizace panelové diskuse."

diskuse, Kanada, velvyslanectví

Brutální zákrok slovenských policistů 16. dubna 2017 ve Zborově, okres Bardejov. (FOTO: repro ERRC)

videoBrutální zákrok proti Romům na Slovensku: Policie útočí obušky na děti, starší ženu sráží na zem

24.5.2017 16:48
Evropské centrum pro práva Romů (ERRC) zveřejnilo video, které zachycuje brutální zákrok slovenských policistů ve Zborově, okres Bardejov, když v podvečer 16. dubna 2017 přivolali policejní hlídku kvůli šarvátce mezi Romy.

Romské děti v rumunské školce, foto: Stano Daniel

Stano Daniel: Skončí v Rumunsku renovovaná školka? Podpora rozvoje nejmladších romských dětí je klíčová

24.5.2017 14:00
Projekt Ready Set Go! v Rumunsku podpořil více než tisíc nejmladších romských dětí a jejich rodin. S končícím financováním je však další osud projektu na pochybách

Pietní akt v Letech u Písku - 13. 5. 2017 (FOTO: Petr Zewlakk Vrabec)

videoREPORTÁŽ: V Letech u Písku se tento rok sešlo celkem 200 lidí, aby uctili památku obětí romského holocaustu

24.5.2017 13:50
V polovině května se v Letech u Písku uskutečnila smuteční akce k uctění památky romského holocaustu. Akce se zúčastnilo celkem 200 lidí, mezi nimi byli ministři ČR, velvyslanci a zástupci zahraničních zemí a další.

Diskuse:

Každý diskutující musí dodržovat PRAVIDLA DISKUZE SERVERU Romea.cz. Moderátoři serveru Romea.cz si vyhrazují právo bez předchozího upozornění odstranit nevhodné příspěvky z diskuse na Romea.cz. Při opakovaném porušení pravidel mohou moderátoři diskutéra zablokovat.