23. února 2018 (pátek)
svátek má Svatopluk

Kanadské velvyslanectví pořádá diskuzi na téma Jak jsou menšiny prezentovány médii v Kanadě a v ČR

4.11.2016 17:09
Kanadská velvyslankyně v ČR Barbara C. Richardson. Foto: Facebook Kanadského velvyslanectví.

Na kanadském velvyslanectví v Praze ve středu proběhne diskuze na téma, jak jsou prezentovány menšiny v kanadských a českých médiích

Ve středu 9. listopadu se v dopoledních hodinách ve Francouzském institutu uskuteční panelová diskuse na téma „Jak jsou menšiny prezentovány médii v Kanadě a ČR“. Jejím cílem je představit přístup kanadských a českých médií k informování o menšinách v obou zemích a diskutovat o roli médií při formování veřejného mínění o příslušnících různých menšin.

Účast na diskuzi přijal kanadský novinář Stuart Greer, který pracoval v řadě kanadských a zahraničních médií, včetně Global TV News Canada a nyní působí v Rádiu Svobodná Evropa, Adam Černý, předseda Syndikátu novinářů a redaktor zahraniční redakce Hospodářských novin, Zdeněk Ryšavý, šéfredaktor zpravodajského serveru Romea.cz, a Michaela Černá, vedoucí speciálních projektů iDnes.

Celý program pořádá Velvyslanectví Kanady v Praze ve spolupráci s konferencí Prague Media Point. Zahájí ho nová velvyslankyně Kanady v ČR Barbara C. Richardson. „Kanada je velice rozmanitá země a tuto etnickou, rasovou, náboženskou a další rozmanitost vidíme jako svoji silnou stránku. Vždy je však co zlepšovat a jsem pevně přesvědčena, že role médií při utváření veřejného mínění o této rozmanitosti a inkluzivní společnosti je klíčová. Tento panel nabídne zástupcům českých a kanadských médií příležitost diskutovat o zkušenostech s tím, jak média v obou zemích informují o menšinách v našich zemích,“ uvedla kanadská velvyslankyně důvody, kvůli kterým se ambasáda ujala organizace panelové diskuse."

diskuse, Kanada, velvyslanectví

Ostravskou boxernu Boxing King Club založili koncem roku 2016 Patrik Horváth, David Tokár a René Pokuta (Foto: Facebook Boxing King Club)

Boxing King Club v Ostravě dostává kluky i holky z ulic vyloučených lokalit. A daří se jim to

20.2.2018 13:24
Patrik Horváth, David Tokár a René Pokuta založili před rokem a půl v Ostravě boxerský oddíl Boxing King Club. Jak sami říkají, neměli s vedením boxerny do té doby žádné zkušenosti, přesto se do toho pustili a výsledky, kterých dosáhli jejich svěřenci už po roce fungování boxerny, je motivují v tom, aby pokračovali dál.

Věra Jourová, komisařka pro spravedlnost, ochranu spotřebitelů a otázky rovnosti pohlaví v Evropské komisi. (Twitter Věry Jourové)

Eurokomisařka Jourová je znepokojena segregací romských dětí ve školách na Slovensku a požaduje nápravu

20.2.2018 11:01
Eurokomisařka pro spravedlnost, ochranu spotřebitelů a otázky rovnosti pohlaví Věra Jourová vzkázala do Bratislavy, že od slovenských orgánů očekává, že přestanou ve věci řešení diskriminace a segregace romských dětí ve vzdělávání používat metody obviňování a začnou jednat.

Předvolební billboard SPD Tomia Okamury - říjen 2017 (FOTO: Twitter.com)

Okamura se podle Rychetského neměl stát místopředsedou Sněmovny

19.2.2018 11:52
Okamura v lednu řekl, že protektorátní koncentrační tábor pro Romy v Letech u Písku nebyl oplocený a byl v něm volný pohyb. Později se omluvil za vyjádření, že tábor nebyl oplocený, uvedl však, že ho většinou nikdo nehlídal a lidé v něm se mohli volně pohybovat. Lidovci proto navrhují jeho odvolání z vedení Sněmovny, podpořili je i Piráti, ČSSD, TOP 09, STAN a někteří politici ODS. Většina ANO chce hlasovat proti. Pelikán, který Okamuru za jeho výroky také kritizoval, dnes řekl, že zatím neví, jak se k hlasování postaví.

Diskuse:

Každý diskutující musí dodržovat PRAVIDLA DISKUZE SERVERU Romea.cz. Moderátoři serveru Romea.cz si vyhrazují právo bez předchozího upozornění odstranit nevhodné příspěvky z diskuse na Romea.cz. Při opakovaném porušení pravidel mohou moderátoři diskutéra zablokovat.