14. prosince 2019 (sobota)
svátek má Lýdie

Nezisková organizace Český západ má nové vedení

Toužim – Dobrá Voda , 3.11.2012 16:01, (ROMEA)
Mgr. Eva Halbrštátová, ředitelka organizace Český západ, o. s.

Nezisková organizace Český západ má od poloviny října 2012 nové vedení. Výkonnou ředitelkou se stala Mgr. Eva Halbrštátová, která nyní povede zhruba patnáctičlenný pracovní tým organizace, která na Toužimsku a Tepelsku působí již od roku 2002. Český západ poskytuje lidem ze sociálně vyloučených lokalit sociální služby a pomáhá jim řešit jejich nepříznivé životní situace zejména v oblasti zaměstnání, vzdělávání, bydlení a kontaktu s majoritou. Organizace provozuje v Dobré Vodě také vlastní textilní a keramickou dílnu.

Mgr. Eva Halbrštátová na pozici ředitelky vystřídala Soňu Vašíčkovou, která v Českém západu působila od roku 2007, a letos v létě se stala ředitelkou nově vzniklého regionálního muzea v Nečtinech.

Mgr. Eva Halbrštátová pochází z Ústí nad Labem, dlouhá léta působila v Pardubicích. V Brně vystudovala obor historie a archivnictví na Filosofické fakultě Masarykovy university a později se na katedře psychologie Univerzity Karlovy věnovala studiu v oblasti prevence závislostí. Absolvovala psychoterapeutický výcvik PCA, CMC Graduate School of Business – Řízení lidských zdrojů a výcvik krizové intervence. Má za sebou řadu seminářů z oboru poradenství, psychoterapie a řízení lidských zdrojů. Ve své profesní praxi pracovala v archivu, muzeu a později jako zástupce ředitele neziskové organizace zaměřující se na práci s dětmi a mládeží v obtížných životních situacích. Podílela se na realizaci multikulturních projektů, kde se setkávala s národnostními menšinami. Mgr. Eva Halbrštátová má nejen zkušenosti z přímé práce s klienty, lektorskou činností, vedením projektů, či mezinárodní spoluprací, ale také se zaváděním standardů kvality sociálních služeb.

„Lidé, kteří stáli u zrodu Českého západu, i všichni ti, kteří se v průběhu let podíleli na jeho činnosti, dokázali něco, co je skutečně ojedinělé a co vzbuzuje obdiv, i když pravděpodobně ne široké veřejnosti. Dokázali, aby ti, kteří neměli naději, mohli vzít život do svých rukou a změnit ho. Věřím, že se nám společně s kolegy z Českého západu, i se všemi spolupracujícími organizacemi, institucemi i jednotlivci, podaří udělat další kroky na této cestě, zejména v oblasti komunitní práce, vzdělávání a zaměstnanosti,“ shrnuje své plány Mgr. Eva Halbrštátová.

TZ Český západ, o. s.

Český západ

Vánoce na turistické základně Myšinec v Budišovicích u Hrabyně prožily děti z dětských domovů z Čeladné, Příbora, Liptálu, Býchor a Uherského Ostrohu. (FOTO: Vladislav Sobol)

videoZÁZNAM: Situace je zoufalá, děti z dětských domovů končí i po 30 letech rozvoje ústavní péče na ulici

25.11.2019 11:33
V České republice vyrůstá v dětských domovech a dalších typech zařízení pobytové péče přes 8 000 dětí, z toho několik stovek ročně odchází do dospělosti.

Dalibor Karvay

Vídeňský symfonický orchestr jmenoval houslistu Dalibora Karvaye prvním koncertním mistrem

22.11.2019 11:15
Vídeňský symfonický orchestr jmenoval 34-letého slovenského houslistu Dalibora Karvaye svým prvním koncertním mistrem. Informoval o tom hudebníh časopis The Strad.

Druhý ročník ocenění od romských organizací a nezávislých osobností Lúč z tmy (Foto: Facebook Lúč z tmy)

videoZÁZNAM: Slavnostního předávání ocenění Lúč z tmy

22.11.2019 0:01
Přímý přenos slavnostního předávání ocenění Lúč z tmy, které každoročně udělují romské organizace a nezávislé osobnosti těm, kteří se dlouhodobě zasazují o zlepšení postavení Romů v různých oblastech života nebo se významným způsobem podílejí na budování mostů mezi Romy a většinovou společností. Záštitu nad 2. ročníkem ocenění Lúč z tmy převzala slovenská prezidentka Zuzana Čaputová. Přenos z bratislavského Caffe Berinka odvysílá ROMEA TV od 19 hodin.