4. července 2020 (sobota)
svátek má Prokop

Nezisková organizace Český západ má nové vedení

Toužim – Dobrá Voda , 3.11.2012 16:01, (ROMEA)
Mgr. Eva Halbrštátová, ředitelka organizace Český západ, o. s.

Nezisková organizace Český západ má od poloviny října 2012 nové vedení. Výkonnou ředitelkou se stala Mgr. Eva Halbrštátová, která nyní povede zhruba patnáctičlenný pracovní tým organizace, která na Toužimsku a Tepelsku působí již od roku 2002. Český západ poskytuje lidem ze sociálně vyloučených lokalit sociální služby a pomáhá jim řešit jejich nepříznivé životní situace zejména v oblasti zaměstnání, vzdělávání, bydlení a kontaktu s majoritou. Organizace provozuje v Dobré Vodě také vlastní textilní a keramickou dílnu.

Mgr. Eva Halbrštátová na pozici ředitelky vystřídala Soňu Vašíčkovou, která v Českém západu působila od roku 2007, a letos v létě se stala ředitelkou nově vzniklého regionálního muzea v Nečtinech.

Mgr. Eva Halbrštátová pochází z Ústí nad Labem, dlouhá léta působila v Pardubicích. V Brně vystudovala obor historie a archivnictví na Filosofické fakultě Masarykovy university a později se na katedře psychologie Univerzity Karlovy věnovala studiu v oblasti prevence závislostí. Absolvovala psychoterapeutický výcvik PCA, CMC Graduate School of Business – Řízení lidských zdrojů a výcvik krizové intervence. Má za sebou řadu seminářů z oboru poradenství, psychoterapie a řízení lidských zdrojů. Ve své profesní praxi pracovala v archivu, muzeu a později jako zástupce ředitele neziskové organizace zaměřující se na práci s dětmi a mládeží v obtížných životních situacích. Podílela se na realizaci multikulturních projektů, kde se setkávala s národnostními menšinami. Mgr. Eva Halbrštátová má nejen zkušenosti z přímé práce s klienty, lektorskou činností, vedením projektů, či mezinárodní spoluprací, ale také se zaváděním standardů kvality sociálních služeb.

„Lidé, kteří stáli u zrodu Českého západu, i všichni ti, kteří se v průběhu let podíleli na jeho činnosti, dokázali něco, co je skutečně ojedinělé a co vzbuzuje obdiv, i když pravděpodobně ne široké veřejnosti. Dokázali, aby ti, kteří neměli naději, mohli vzít život do svých rukou a změnit ho. Věřím, že se nám společně s kolegy z Českého západu, i se všemi spolupracujícími organizacemi, institucemi i jednotlivci, podaří udělat další kroky na této cestě, zejména v oblasti komunitní práce, vzdělávání a zaměstnanosti,“ shrnuje své plány Mgr. Eva Halbrštátová.

TZ Český západ, o. s.

Český západ

Lucie Kováčová v Desetiminutovce Plus Richarda Samka

videoDesetiminutovka Plus s Lucií Kováčovou: Kryštof Kolumbus v sukni, Romka která procestovala svět

22.6.2020 17:56
Lucie Kováčová začala snít o cestování, už když byla malá. Dle svých slov trávila v dětství většinu času v knihovnách s obrovskou touhou po znalostech o světě. Během prázdnin na rozdíl od ostatních dětí stihla přečíst i až 40 knih.

Další dezinformace na facebooku. Tuto výzvu, kterou si vymysleli krajně pravicoví vtipálci, bere hodně lidí vážně.

Češi poklekněte před Romy - tak zní další dezinformace na internetu. Hodně lidí ji bere vážně

22.6.2020 16:25
Česká krajní pravice v rámci své deziformační kampaně občas spáchá i nějaký ten pokus o žert. To se týká i rádoby parodické výzvy na facebooku, aby  Češi poklekli před Romy a políbili jim nohy. Není asi příliš divu, že poměrně dost jejích příznivců bere tenhle tento "vtip" vážně, odpovídá to mentální úrovni této části politického spektra.

Stipendisté organizace ROMEA (FOTO: Petr Zewlakk Vrabec)

Nová výzva pro romské studenty středních a vysokých škol! ROMEA vyhlašuje stipendijní program pro rok 2020/21

19.6.2020 15:36
Romští studenti se mohou od pondělí 22. června do pátku 17. července hlásit o stipendium organizace ROMEA na školní, potažmo akademický, rok 2020/2021. Stipendijní program běží od roku 2016 a letos stipendiem podpoří 90 romských studentů středních, vyšších odborných a nově také vysokých škol. Do programu se mohou hlásit studenti prezenční i distanční formy studia a u vysokoškoláků v jakémkoli stupni bakalářského, magisterského i doktorského studia. Pro zájemce bude od pondělí na webových stránkách www.romskastipendia.cz otevřen elektronický formulář, prostřednictvím kterého budou moci studenti žádosti posílat.