18. ledna 2019 (pátek)
svátek má Vladislav

Organizace Inclusio: V červnu až srpnu proběhne v ČR stáž amerických studentů z Lehigh University v Pensylvánii

Česká republika, 6.6.2014 11:51, (ROMEA)
--ilustrační foto--

Od června do srpna tohoto roku se šest amerických studentů (Lehigh University - Pensylvánie) zúčastní stáže v České republice. Hostit je bude Inclusio, nezisková společnost zaměřující se na podporu integrace a inkluze menšin v ČR. Garantkou je profesorka klinické psychologie Christine Novak, s níž Inclusio dlouhodobě spolupracuje.

Studenti mají připravený bohatý a náročný program, zaměřený na pochopení hlavních příčin sociálního vyloučení v ČR a na vytvoření online platformy („hubu“), která bude sloužit k mezinárodní výměně informací a zkušeností s dobrou praxí v oblasti inkluze.

Toto šestitýdenní setkání bude prvním krokem vedoucím k propojení studentů, profesionálů a dalších zainteresovaných osob v oblasti integrace menšin v ČR. Má dát podnět ke změnám a inovativním přístupům, inspirovaným také zkušenostmi studentů s prací pro neziskový sektor v USA a během jejich předchozích zahraničních stáží. Důraz bude kladen především na mezinárodní spolupráci, sdílení nápadů a síťování.

Studenti budou zapojeni i do přímé podpory rozvoje neziskového sektoru v ČR - budou například pomáhat při přípravě některých projektů s partnerskými neziskovými organizacemi, jako jsou například ROMEA nebo SLOVO 21.

Neocenitelnou pomocí je dobrovolné zapojení studentek a studentů vysokých škol v Praze, které / kteří se ve volném čase amerických studentů zapojí jako organizátoři, kontaktní osoby nebo průvodci po české kultuře. Stáž tak nabízí kromě získání nových přátel hodiny konverzace v angličtině a rozvoj organizačních schopností studentů.

Projekt podporuje Informační centrum OSN v Praze a Americké centrum Praha, kde se také budou se studenty konat tematická setkání a workshopy.

Více o mezinárodních stážích Univerzity Lehigh je ZDE.
Více o Inclusio o.p.s. je ZDE nebo na jejích facebookových stránkách.

student, stáže, USA, Česká republika, Vzdělávání, Neziskový sektor

Jaromír Balda, obžalovaný ze dvou teroristických útoků na vlaky, 7. 1. 2019 (FOTO: repro Česká televize)

videoTerorista obdivující Okamurovu SPD dostal 4 roky vězení. Podle soudce byl ovlivněn lidmi, kteří veřejně šíří extremismus

(AKTUALIZOVÁNO), 14.1.2019 13:00, (AKTUALIZOVÁNO 20:15)
Za způsobení nehod dvou osobních vlaků na Mladoboleslavsku dnes poslal soud seniora Jaromíra Baldu na čtyři roky do vězení a nařídil mu ambulantní psychiatrické léčení.

Obvodní soud pro Prahu 10 začal 6. 9. 2018 projednávat případ trojice fotbalových fanoušků, kteří podle obžaloby napadli v tramvaji muže tmavé pleti. Za ublížení na zdraví a další trestné činy hrozí mladíkům až osmileté vězení. Na snímku obžalovaní Štěpán Černín (vlevo) a Tomáš Satora přicházejí k soudu. (FOTO: ČTK)

V kauze napadeného Afričana v tramvaji nechtějí svědci vypovídat. Bojí se o život.

11.1.2019 10:21
Obvodní soud pro Prahu 10, pokračuje v řešení rasistického zločinu, který se stal předloni na podzim. Svědci nechtějí vypovídat na soudu, mají strach o vlastní život. Informoval o tom zpravodajský server Seznam.cz

Ilustrační foto (FOTO: pixabay.com)

Dva lidé byli odsouzeni za nenávistné výroky vůči novorozenci. Další tři jsou stále ve vyšetřování

10.1.2019 11:55
Soudy loni v listopadu potrestaly dva z pěti vyšetřovaných v kauze nenávistných komentářů vyřčených na adresu novorozeného chlapce, který se narodil v roce 2017 v Třinci české matce a kurdskému otci. Další podezřelí jsou stále v šetření. Informoval o tom týdeník Respekt.