24. ledna 2018 (středa)
svátek má Milena
Zprávy e-mailem - Nemáte čas číst naše zprávy každý den? Nechte si posílat souhrn toho nejdůležitějšího tak často, jak  chcete Vy.

Organizace Inclusio: V červnu až srpnu proběhne v ČR stáž amerických studentů z Lehigh University v Pensylvánii

Česká republika, 6.6.2014 11:51, (ROMEA)
--ilustrační foto--

Od června do srpna tohoto roku se šest amerických studentů (Lehigh University - Pensylvánie) zúčastní stáže v České republice. Hostit je bude Inclusio, nezisková společnost zaměřující se na podporu integrace a inkluze menšin v ČR. Garantkou je profesorka klinické psychologie Christine Novak, s níž Inclusio dlouhodobě spolupracuje.

Studenti mají připravený bohatý a náročný program, zaměřený na pochopení hlavních příčin sociálního vyloučení v ČR a na vytvoření online platformy („hubu“), která bude sloužit k mezinárodní výměně informací a zkušeností s dobrou praxí v oblasti inkluze.

Toto šestitýdenní setkání bude prvním krokem vedoucím k propojení studentů, profesionálů a dalších zainteresovaných osob v oblasti integrace menšin v ČR. Má dát podnět ke změnám a inovativním přístupům, inspirovaným také zkušenostmi studentů s prací pro neziskový sektor v USA a během jejich předchozích zahraničních stáží. Důraz bude kladen především na mezinárodní spolupráci, sdílení nápadů a síťování.

Studenti budou zapojeni i do přímé podpory rozvoje neziskového sektoru v ČR - budou například pomáhat při přípravě některých projektů s partnerskými neziskovými organizacemi, jako jsou například ROMEA nebo SLOVO 21.

Neocenitelnou pomocí je dobrovolné zapojení studentek a studentů vysokých škol v Praze, které / kteří se ve volném čase amerických studentů zapojí jako organizátoři, kontaktní osoby nebo průvodci po české kultuře. Stáž tak nabízí kromě získání nových přátel hodiny konverzace v angličtině a rozvoj organizačních schopností studentů.

Projekt podporuje Informační centrum OSN v Praze a Americké centrum Praha, kde se také budou se studenty konat tematická setkání a workshopy.

Více o mezinárodních stážích Univerzity Lehigh je ZDE.
Více o Inclusio o.p.s. je ZDE nebo na jejích facebookových stránkách.

student, stáže, USA, Česká republika, Vzdělávání, Neziskový sektor

--ilustrační foto--

VIDEO: Server Romea.cz vyzpovídal napadeného chlapce, jeho matku a svědka incidentu v ústecké MHD

18.1.2018 13:55
Pracovníci serveru Romea.cz hovořili s chlapcem, kterého chtěla revizorka ústeckého dopravního podniku minulý týden násilím vyhodit z ranního spoje do školy. Prostor dostala také matka chlapce a mladík, který incident natočil na telefon.

Ilustrační FOTO

Policie k případu úmrtí malé Janičky v Sheffieldu: Neexistují žádné podezřelé okolnosti její smrti

12.1.2018 14:45
Podle policejního velitelství v South Yorkshire, které vyšetřuje smrt malé Janičky v Sheffieldu, neexistují žádné podezřelé okolnosti její smrti. Vyplývá to z vyjádření pro server Romea.cz k případu, který mezi Romy na sociálních sítí vyvolal bouřlivou diskuzi.

Revizorka 11. 1. 2018 vyhodila z autobusu romské děti jedoucí do školy do Trmic. Vadilo jí, že měly na zádech batohy (FOTO: Repro Facebook, koláž: Romea.cz)

videoÚstecký dopravní podnik stojí za svou revizorkou, která vyhodila romské děti z autobusu. Uznává ale, že neměla chlapce chytit za ruku

12.1.2018 14:20
Dopravní podnik města Ústí nad Labem uznává (DPMUL), že revizorka v rámci svých pravomocí chlapce neměla chytit za ruku. Vzhledem k tomu, že chlapec měl být k ženě vulgární a měl si odmítnout sundat batoh ze zad, stojí ale dopravní podnik za svou zaměstnankyní. DPMUL to uvádí v dnes zveřejněné tiskové zprávě. Incident se odehrál včera ráno během cesty školáků do trmické základní školy.

Diskuse:

Každý diskutující musí dodržovat PRAVIDLA DISKUZE SERVERU Romea.cz. Moderátoři serveru Romea.cz si vyhrazují právo bez předchozího upozornění odstranit nevhodné příspěvky z diskuse na Romea.cz. Při opakovaném porušení pravidel mohou moderátoři diskutéra zablokovat.