22. října 2020 (čtvrtek)
svátek má Sabina

Organizace Inclusio: V červnu až srpnu proběhne v ČR stáž amerických studentů z Lehigh University v Pensylvánii

Česká republika, 6.6.2014 11:51, (ROMEA)
--ilustrační foto--

Od června do srpna tohoto roku se šest amerických studentů (Lehigh University - Pensylvánie) zúčastní stáže v České republice. Hostit je bude Inclusio, nezisková společnost zaměřující se na podporu integrace a inkluze menšin v ČR. Garantkou je profesorka klinické psychologie Christine Novak, s níž Inclusio dlouhodobě spolupracuje.

Studenti mají připravený bohatý a náročný program, zaměřený na pochopení hlavních příčin sociálního vyloučení v ČR a na vytvoření online platformy („hubu“), která bude sloužit k mezinárodní výměně informací a zkušeností s dobrou praxí v oblasti inkluze.

Toto šestitýdenní setkání bude prvním krokem vedoucím k propojení studentů, profesionálů a dalších zainteresovaných osob v oblasti integrace menšin v ČR. Má dát podnět ke změnám a inovativním přístupům, inspirovaným také zkušenostmi studentů s prací pro neziskový sektor v USA a během jejich předchozích zahraničních stáží. Důraz bude kladen především na mezinárodní spolupráci, sdílení nápadů a síťování.

Studenti budou zapojeni i do přímé podpory rozvoje neziskového sektoru v ČR - budou například pomáhat při přípravě některých projektů s partnerskými neziskovými organizacemi, jako jsou například ROMEA nebo SLOVO 21.

Neocenitelnou pomocí je dobrovolné zapojení studentek a studentů vysokých škol v Praze, které / kteří se ve volném čase amerických studentů zapojí jako organizátoři, kontaktní osoby nebo průvodci po české kultuře. Stáž tak nabízí kromě získání nových přátel hodiny konverzace v angličtině a rozvoj organizačních schopností studentů.

Projekt podporuje Informační centrum OSN v Praze a Americké centrum Praha, kde se také budou se studenty konat tematická setkání a workshopy.

Více o mezinárodních stážích Univerzity Lehigh je ZDE.
Více o Inclusio o.p.s. je ZDE nebo na jejích facebookových stránkách.

student, stáže, USA, Česká republika, Vzdělávání, Neziskový sektor

Nenávistná hesla Sdružení Mostečané Mostu, říjen 2018 (koláž: Romea.cz)

Ústecký soud vyzval k ukončení politické činnosti spolek Mostečané Most. Chtěli „zřídit vesnici pro lůzu“

22.10.2020 11:03
Krajský soud v Ústí nad Labem vydal rozhodnutí, jímž upozornil spolek Sdružení Mostečané Mostu, že vyvíjí protiprávně činnost politické strany. Pokud toho spolek do 1 roku nezanechá, soud ho rozpustí.

Gyulla Banga

Hudebník Gyulla Banga: Také jsem psal, že COVID-19 je podvod. Potom, co jsem měl čtyřicítky horečky a nemohl vstát z postele, už mluvím jinak

21.10.2020 20:25
Pořád na Facebooku čtu, jak je onemocněníCOVID-19 podvod, jak ta nemoc je smyšlená, že je to jen horší verze chřipky, nic jiného. Bohužel, musím vás zklamat. Ten virus existuje a opravdu je mnohem zákeřnější než běžná chřipka.

Ministryně financí Alena Schillerová (ANO) se 13. 10. 2020 setkala na půdě ministerstva s romskými ženami, které byly nezákonně sterilizované a dlouhodobě bojují za odškodnění. (FOTO: Veřejný ochránce práv)

Sterilizované ženy se setkaly s ministryní financí Alenou Schillerovou. Ta podpořila návrh na jejich odškodnění

21.10.2020 16:40
Ministryně financí Alena Schillerová (ANO) se minulý týden setkala na půdě ministerstva s romskými ženami, které byly nezákonně sterilizované a dlouhodobě bojují za odškodnění. Tématem schůzky bylo především sdílení osobních příběhů jednotlivých žen v návaznosti na návrh zákona o odškodnění obětí nezákonných sterilizací, který v Poslanecké sněmovně čeká na své projednání téměř rok.