27. září 2022 (úterý)
svátek má Jonáš

Pojďte do školky! volá nový projekt s předškoláky v Cheironu.

Tábor, 13.9.2013 11:48, (ROMEA)
Ilustrační foto.

O.p.s. Cheroin  v září naplno rozjíždí předškolní klub pro děti ve věku od 3 let. Tento celorepublikový projekt realizuje za podpory Evropského strukturálního fondu společně s Člověkem v tísni. Jeho tiskovou zprávu přinášíme v plném znění:

Pojďte do školky! volá nový projekt s předškoláky v Cheironu

Po prázdninových přípravách se v září naplno rozjíždí předškolní klub pro děti ve věku od 3 let do nástupu na základní školu.Celorepublikový projekt realizujeme za podpory Evropského sociálního fondu společně s Člověkem v tísni a dalšími sedmi partnery.Hlavním cílem projektu je připravit předškoláky na první velkou změnu v jejich životě – vstup do první třídy.

„Myslíme si, že každé dítě si zaslouží dostat stejnou šanci a s pomocí alternativních pedagogických metod budeme dohánět to, co se z jakýchkoliv důvodů v rodinách nestihlo a ve škole bude potřeba. Od pondělí do čtvrtka si tedy budeme od 9 do 12 hodin hrát, učit se, procvičovat a to všechno s heslem ´Co se v Cheironu naučíš, ve škole jako když najdeš´,“ řekla Pavla Kohelová, pracovnice.

„Dalšími aktivitami projektu jsou vzdělávání předškolních pracovníků v celém Jihočeském kraji v kurzech připravených a lektorovaných zástupci Člověka v tísni a také práce na systémových změnách v oblasti předškolního vzdělávání s pracovníky školských nebo sociálních odborů, zaměstnanci či manažery školek, pracovníky neziskových organizací i dalšími odborníky, kteří budou mít chuť se do projektu zapojit,“ dodal Roman Varga, ředitel Cheiron T, o.p.s.

Mgr. Petra Basíková,
Cheiron T, o.p.s.