20. února 2017 (pondělí)
svátek má Oldřich
romano vodi - předplatné

ROMEA zítra pořádá vzdělávací webinář na téma hoaxy a dezinformace

8.2.2017 17:12
Ve čtvrtek 9. února 2017 se od 20.00 hodin na Facebooku organizace ROMEA bude konat webinář na téma hoaxy a dezinformace. Jak rychle zjistit, že nešíříte hoax (lživou zprávu), jako byl například ten o údajné svatbě "muslimských pedofilů", vám poradí Jana Leitnerová.

Poznáte, když vám někdo věší bulíky na nos? Kde se bere vaše jistota, že nesdílíte vymyšlené články a citáty, zfalšovaná videa, záměrně upravené fotografie? Nepřikládáte i vy pod kotel rasové nesnášenlivosti a společenských předsudků?

Pohyb v dnešním světě informací je plný nástrah a neobejde se bez ověřování.

Jak v pár krocích zjistit, že je informace pravdivá a její zdroj důvěryhodný, vám ve čtvrtek 9. února od 20.00 ukáže lektorka Jana Leitnerová (Hatefree culture) během online webináře, který můžete sledovat na Facebooku organizace ROMEA.

Během hodinového webináře na téma hoaxy a dezinformace můžete do facebookové diskuze přispět dotazy a návrhy na ověření článků, o jejichž pravdivosti pochybujete, nebo naopak nepochybujete.

Projekt, který si klade za cíl zvýšit mediální gramotnost, podpořila nadace Erinnerung Verantwortung Zukunft.

Hoax, Dezinformační web, Vzdělávání, Média

Radek Jiránek, ředitel Agentury pro sociální začleňování (FOTO: Repro Česká televize)

Ředitel Agentury: Pro úspěšný systém sociálního bydlení je nutné mít k dispozici jak byty, tak kvalifikované sociální pracovníky

15.2.2017 15:00
V Lichtenštejnském paláci se v úterý uskutečnila konference k sociálnímu bydlení, kterou uspořádala Agentura pro sociální začleňování ve spolupráci s Armádou spásy ČR. Cílem bylo představit praktické zkušenosti se zavedením a rozvojem systémů sociálního bydlení v České republice.

Matka Heleny Biháriové 21. 2. 1998 nad rakví své dcery na pohřbu v opavském římskokatolickém kostele sv.Ducha. Šestadvacetiletou Romku Helenu Biháriovou hodili 15. února 1998 ve Vrchlabí po předchozím napadení tři neonacisté do Labe, kde utonula. (FOTO: ČTK)

15. 2. 1998 zemřela Helena Biháriová, jedna z prvních obětí porevolučních rasových vražd

15.2.2016 18:00, (ROMEA)
Helena Biháriová, matka čtyř dětí, se tehdy, v roce 1998, po setkání s opilými klatovskými mladíky Jiřím Neffem a Petrem Klazarem utopila v rozvodněném Labi, do něhož ji dvojice sympatizantů hnutí skinheads po předchozí verbální a fyzické agresi zahnala.

Evropský parlament (FOTO: JLogan, Wikimedia Commons)

EU je podle neonacistů největší zlo, peníze by však od ní rádi dostávali. Europoslanci to chtějí zatrhnout

15.2.2017 11:00
Podle europoslanců krajně pravicové a neonacistické strany pravděpodobně přijdou o miliony korun z evropských peněz. Evropský parlament totiž nechce vyplatit pravidelný grand Alianci pro mír a svobodu, patří do ní například řecký Zlatý úsvit, slovenští Kotlebovci a česká Dělnická strana sociální spravedlnosti. Europoslanci. Informuje o tom web Českého rozhlasu.

Diskuse:

Každý diskutující musí dodržovat PRAVIDLA DISKUZE SERVERU Romea.cz. Moderátoři serveru Romea.cz si vyhrazují právo bez předchozího upozornění odstranit nevhodné příspěvky z diskuse na Romea.cz. Při opakovaném porušení pravidel mohou moderátoři diskutéra zablokovat.