6. srpna 2020 (čtvrtek)
svátek má Oldřiška

ROMEA zítra pořádá vzdělávací webinář na téma hoaxy a dezinformace

8.2.2017 17:12
Ve čtvrtek 9. února 2017 se od 20.00 hodin na Facebooku organizace ROMEA bude konat webinář na téma hoaxy a dezinformace. Jak rychle zjistit, že nešíříte hoax (lživou zprávu), jako byl například ten o údajné svatbě "muslimských pedofilů", vám poradí Jana Leitnerová.

Poznáte, když vám někdo věší bulíky na nos? Kde se bere vaše jistota, že nesdílíte vymyšlené články a citáty, zfalšovaná videa, záměrně upravené fotografie? Nepřikládáte i vy pod kotel rasové nesnášenlivosti a společenských předsudků?

Pohyb v dnešním světě informací je plný nástrah a neobejde se bez ověřování.

Jak v pár krocích zjistit, že je informace pravdivá a její zdroj důvěryhodný, vám ve čtvrtek 9. února od 20.00 ukáže lektorka Jana Leitnerová (Hatefree culture) během online webináře, který můžete sledovat na Facebooku organizace ROMEA.

Během hodinového webináře na téma hoaxy a dezinformace můžete do facebookové diskuze přispět dotazy a návrhy na ověření článků, o jejichž pravdivosti pochybujete, nebo naopak nepochybujete.

Projekt, který si klade za cíl zvýšit mediální gramotnost, podpořila nadace Erinnerung Verantwortung Zukunft.

Přečteno: 1995x

Hoax, Dezinformační web, Vzdělávání, Média

Filip Grznár (zdroj: repro YouTube)

Grznár schvaloval zastřelení Roma a dalším Romům vyhrožoval vyvražděním. U soudu tvrdí, že šlo o nadsázku

4.8.2020 21:09
U okresního soudu v Chomutově začalo hlavní líčení v případu kulturisty Filipa Grznára, který schvaloval zastřelení mladého Roma v Chomutově a dalším Romům vyhrožoval vyvražděním. Je obviněný z násilí proti skupině obyvatel a proti jednotlivci a ze schvalování trestného činu, za což mu hrozí až rok za mřížemi. Informuje o tom server iDNES.cz.

Josef Serinek (FOTO: Post Bellum)

AUDIO: Česká cikánská rapsodie. Vzpomínky proslulého „Černého partyzána“ Josefa Serinka čte herec Hynek Čermák

3.8.2020 12:10
Český rozhlas Vltava začíná vysílat čtení na pokračování vzpomínek proslulého "Černého partyzána" Josefa Serinka, jemuž se podařilo uprchnout z koncentračního tábora v Letech a zapojit se do oboje proti nacistům, kteří povraždili jeho rodinu. Premiéru každého dílu v podání herce Hynka Čermáka můžete poslouchat každý všední den v 11:30 na Vltavě a po odvysílání ještě po dobu dvou týdnů on-line.

videoZÁZNAM: "Leperiben: My nezapomínáme." Organizace Ara Art i letos pořádala pietní akci k připomínce obětí romského holocaustu

29.7.2020 11:58
V neděli 2. srpna od 18.30 se na pražském náměstí Míru uskutečnila 2. ročník pietní akce k připomínce obětí romského holocaustu, s názvem "Leperiben: My nezapomínáme".