17. listopadu 2019 (neděle)
svátek má Mahuléna

Romská galerie, bižutérní a šicí dílna zaměstnala dlouhodobě nezaměstnané Romky

18.3.2017 11:30
Romky zaměstnané v sociální podniku Soneta.

Sociální podnik Soneta s.r.o. zaměstnal těžko umístitelné osoby na trhu práce. Ženy, které dlouhodobě nemohly najít práci a to z důvodu etnické příslušnosti a nízkého dosaženého vzdělání již nyní pracují v bižutérní a šicí dílně.

"Jsem ráda, že jsem našla zaměstnání, a to takové, v kterém se cítím i dobře, nikomu zde nevadí můj původ, všichni mě tu berou jako rovnocenného partnera," říká Janette Horváthová, zaměstnankyně sociálního podniku, která byla dlouhodobě nezaměstnaná.

Sociální podnik Soneta je schopen svým zaměstnanců, nabídnout pracovní uplatnění dle jejich možností, poskytnout jim zaškolení a vzdělávání.

Po ukončení působení v podniku získají reference, dovednosti a praxi pro další pracovní uplatnění. Kromě zaškolení praktického budou osoby z cílové skupiny vzdělávány i v sociálních a podobných oblastech, ve kterých jim často chybí základní dovednosti a tato skutečnost je limituje.

Projekt rozvoje sociálního podniku Soneta s.r.o. je podpořen z Operačního programu Praha - pól růstu ČR.

TZ Soneta, s. r. o.

Zaměstnanost, Zaměstnávání, Praha

Listopad 1989

Monika Duždová: Neuměla bych už žít v nesvobodě a na vše jen kývat hlavou

15.11.2019 20:52
Měla jsem jednadvacet let, tři malé děti a byla jsem už vdaná, když se v listopadu osmdesátém devátém začaly dít věci, kterým jsem v prvních chvílích nerozuměla. Ale podporovala jsem studenty v tom, že chtějí školy pro všechny a domáhají se svých práv a snad jsem v těch chvílích chtěla být s nimi na náměstích. Zvlášť, když televize odvysílala první sestřih událostí ze 16. listopadu, kdy studenti bratislavských vysokých škol k výročí studentstva pochodovali ulicemi Bratislavy až po tehdejší ministerstvo školství, kde před televizními kamerami přednesli své oprávněné požadavky a volali po dialogu, po svobodě, po školství pro všechny a prohlašovali, že nechtějí „reaktory“. O pár dní později už jsme mohli vidět v televizi i živé vstupy a mimořádná vysílání z demonstrací v Praze i ve velkých městech.

Plakát Kotlebových fašistů. Zdroj: Facebook

Dva Kotlebovci vyvěsili plakát s nápisem: „Zatočíme s asociály a politickými zloději: Pošleme je do pracovních táborů!“

14.11.2019 15:02
Slovenskou Lidovou stranu Naše Slovensko (ĽSNS) fašisty Mariana Kotleby opět prošetřuje policie. Dva extremisté z této strany zveřejnili na sociální síti plakát připomínající koncentrační tábor, podpořený nenávistným heslem.