29. března 2017 (středa)
svátek má Taťána
romano vodi - předplatné

RUBIKON centrum: Kampaň na podporu výkonu alternativních trestů pokračuje

3.3.2016 16:04
Ilustrační FOTO

Přesvědčit Romy, kterým byl uložen alternativní trest, aby kontaktovali místní středisko Probační a mediační služby, aby se nebáli komunikovat s probačními pracovníky a nevyhýbali se výkonu alternativního trestu. To je cílem kampaně RUBIKON Centra, na jejíž podobě se podíleli sami Romové – romští mentoři i jejich klienti.

Na krátký film „Alternativní trest je šance, jak zůstat na svobodě“ navazují tištěné letáky, které RUBIKON Centrum šíří ve spolupráci s mentory, Probační a mediační službou a dalšími organizacemi.

DOKUMENT

RUBIKON Centrum, reklamní sdělení

trest, Kriminalita, Reklama

Miroslava Pikolová (FOTO: Jiří Šlemar)

videoHlasujte pro Mirku Pikolovou. Bývalá romská miss bojuje o další účast v soutěži Česká Miss

24.3.2017 13:23
Minulý týden se uskutečnilo vyhlášení 10 adeptek finále soutěže Česká Miss. Mezi šesti nepostupujícími je i Mirka Pikalová. Návrat do finále ji však ještě může umožnit výsledek hlasování. Celkem mohou postoupit čtyři dívky, které dostanou nejvíce hlasů.

videoVIDEO: Výstava o romských špercích v Brně je návštěvníkům otevřena do konce dubna

23.3.2017 15:19
V Muzeu romské kultury v Brně probíhá výstava romských šperků s názvem Poklad Romů - Amare somnaka. Výstava zahrnuje stříbrné a zlaté unikáty, ale i šperky romských designérů z celé Evropy. Návštěvníci se mohou těšit například na tvorbu Moniky Vontszemüové ze Slovenska, která navrhuje šaty a šperky pro finalistky Miss Slovensko.

Oksana Marafioti. (FOTO: Jan Mihaliček)

Oksana Marafioti: Psaní je pro mě neustálým zjevením

23.3.2017 14:50
Rozhovor se spisovatelkou a pedagožkou s romsko-arménskými kořeny.

Diskuse:

Každý diskutující musí dodržovat PRAVIDLA DISKUZE SERVERU Romea.cz. Moderátoři serveru Romea.cz si vyhrazují právo bez předchozího upozornění odstranit nevhodné příspěvky z diskuse na Romea.cz. Při opakovaném porušení pravidel mohou moderátoři diskutéra zablokovat.