26. května 2016 (čtvrtek)
svátek má Filip
romano vodi - předplatné

RUBIKON centrum: Kampaň na podporu výkonu alternativních trestů pokračuje

3.3.2016 16:04
Ilustrační FOTO

Přesvědčit Romy, kterým byl uložen alternativní trest, aby kontaktovali místní středisko Probační a mediační služby, aby se nebáli komunikovat s probačními pracovníky a nevyhýbali se výkonu alternativního trestu. To je cílem kampaně RUBIKON Centra, na jejíž podobě se podíleli sami Romové – romští mentoři i jejich klienti.

Na krátký film „Alternativní trest je šance, jak zůstat na svobodě“ navazují tištěné letáky, které RUBIKON Centrum šíří ve spolupráci s mentory, Probační a mediační službou a dalšími organizacemi.

DOKUMENT

RUBIKON Centrum, reklamní sdělení

trest, Kriminalita, Reklama

Paterčata s rodinou (FOTO: bau)

Rulíková Vítková převedla peníze ze sbírky na paterčata magistrátu. Kiňová bude chtít náhradu, když peníze nedostane

23.5.2016 18:31
Matka prvních českých paterčat Alexandra Kiňová se bude domáhat náhrady, pokud by kvůli postupu Klubu dvojčat a vícerčat a jeho ředitelky Kláry Vítkové Rulíkové přišla o peníze z veřejné sbírky na paterčata. ČTK to dnes sdělila právní zástupkyně Kiňové Klára Samková. Výtěžek 616.440 korun sbírky vyhlášené klubem se podle Rulíkové přes rozpočet hlavního města Prahy dostane na účet Kiňové, podle Samkové ale matka na peníze nemá právní nárok. Vyjádření pražského magistrátu ČTK shání.

--ilustrační foto--

Divadlo Archa chystá závěrečné představení úspěšné inscenace Vadí-Nevadí. Soutěžte s Romea.cz o vstupenky!

23.5.2016 15:30
V divadle Archa se chystá derniéra úspěšného představení Vadí-Nevadí. 1. června se tak naposledy představí soubor neherců, kteří se dali poprvé dohromady v roce 2012, aby ve spolupráci se švýcarským komentátorem a moderátorem děje - divadelním profesionálem Philippem Schenkerem - připravili představení vyprávějící o vztazích mezi majoritou, Romy a imigranty.

Ministr kultury ČR Daniel Herman 1. 8. 2014 při pietním aktu v Letech u Písku (FOTO: repro Česká televize)

Ministr Herman: O odstranění vepřína v Letech vláda s akcionáři intenzivně vyjednává, vůle je na obou stranách

23.5.2016 12:26
Týdeník Respekt přinesl rozhovor Kateřiny Šafaříkové s ministrem kultury Danielem Hermanem. Bývalý katolický kněz, poslanec (KDU-ČSL) a ředitel Ústavu pro studium totalitních režimů se vyjádřil mimo jiné k tématům vepřína na místě bývalého romského tábora v Letech u Písku, k problematice uprchlíků či ke svému dlouhodobému osobnímu přátelství s Danielem Landou nebo Jiřím Komorousem.

Diskuse:

Každý diskutující musí dodržovat PRAVIDLA DISKUZE SERVERU Romea.cz. Moderátoři serveru Romea.cz si vyhrazují právo bez předchozího upozornění odstranit nevhodné příspěvky z diskuse na Romea.cz. Při opakovaném porušení pravidel mohou moderátoři diskutéra zablokovat.