22. července 2017 (sobota)
svátek má Magdaléna
romano vodi - předplatné

RUBIKON centrum: Kampaň na podporu výkonu alternativních trestů pokračuje

3.3.2016 16:04
Ilustrační FOTO

Přesvědčit Romy, kterým byl uložen alternativní trest, aby kontaktovali místní středisko Probační a mediační služby, aby se nebáli komunikovat s probačními pracovníky a nevyhýbali se výkonu alternativního trestu. To je cílem kampaně RUBIKON Centra, na jejíž podobě se podíleli sami Romové – romští mentoři i jejich klienti.

Na krátký film „Alternativní trest je šance, jak zůstat na svobodě“ navazují tištěné letáky, které RUBIKON Centrum šíří ve spolupráci s mentory, Probační a mediační službou a dalšími organizacemi.

DOKUMENT

RUBIKON Centrum, reklamní sdělení

trest, Kriminalita, Reklama

Dům v pražských Vysočanech vlastněný společností A Property (Foto: archiv Romea.cz)

videoObchodníci s chudobou našli nový způsob, jak vydělat na lidech v nouzi. Situaci chce řešit i ministerstvo pro místní rozvoj

20.7.2017 12:32
Česká televize včera večer v pořadu Události odvysílala reportáž Richarda Samka o případu důmyslného obchodování s chudobou, na který server Romea.cz upozornil minulý týden. Na zpravodajský server se obrátila matka tří malých dětí, kterou vlastník bytu - společnost A Property - vyhodil ze dne na den na ulici navzdory platné nájemní smlouvě a zaplacenému nájmu.

--ilustrační foto--

Americká média řeší problematické soužití romských přistěhovalců se starousedlíky. Podle mnohých jsou na vině předsudky a neinformovanost

19.7.2017 17:00
Pozornost amerických médií vzbudilo přistěhování zhruba 40 romských migrantů původem z Rumunska do malého, sedmitisícového města California nedaleko Pittsbourghu v americkém státě Pensylvánie. Podle Pittsburgh Post-Gazette se žadatelé o azyl dostali do městečka v rámci Přistěhovaleckého programu Spojených států amerických.

--ilustrační foto--

Česká televize odvysílá dokument z cyklu GEN o Karlu Holomkovi

19.7.2017 12:55
Česká televize už tuto neděli od 20 hodin na ČT 1 odvysílá v rámci svého cyklu GEN portrét novináře, aktivisty a absolventa VŠ Karla Holomka. Režie se ujal známý dokumentarista, herec a vysokoškolský pedagog Břetislav Rychlík.

Diskuse:

Každý diskutující musí dodržovat PRAVIDLA DISKUZE SERVERU Romea.cz. Moderátoři serveru Romea.cz si vyhrazují právo bez předchozího upozornění odstranit nevhodné příspěvky z diskuse na Romea.cz. Při opakovaném porušení pravidel mohou moderátoři diskutéra zablokovat.