7. března 2021 (neděle)
svátek má Tomáš

RUBIKON centrum: Kampaň na podporu výkonu alternativních trestů pokračuje

3.3.2016 16:04
Ilustrační FOTO

Přesvědčit Romy, kterým byl uložen alternativní trest, aby kontaktovali místní středisko Probační a mediační služby, aby se nebáli komunikovat s probačními pracovníky a nevyhýbali se výkonu alternativního trestu. To je cílem kampaně RUBIKON Centra, na jejíž podobě se podíleli sami Romové – romští mentoři i jejich klienti.

Na krátký film „Alternativní trest je šance, jak zůstat na svobodě“ navazují tištěné letáky, které RUBIKON Centrum šíří ve spolupráci s mentory, Probační a mediační službou a dalšími organizacemi.

DOKUMENT

RUBIKON Centrum, reklamní sdělení

trest, Kriminalita, Reklama

Pavla Svrčinová a vtip, který sdílela na svém facebookovém profilu. (Koláž: Romea.cz)

Budoucí hlavní hygienička Pavla Svrčinová se omluvila Romům za rasistický vtip

5.3.2021 20:05
Budoucí hlavní hygienička Pavla Svrčinová se omluvila Romům za sdílení rasistického vtipu na svém facebookovém profilu. Svrčinovou kontaktovala s žádostí o vysvětlení vládní zmocněnkyně pro lidská práva Helena Válková. Budoucí hlavní hygienička se podle Válkové v telefonickém rozhovoru za celou věc omluvila a požádala zmocněnkyni o přeposlání její omluvy všem členů Rady vlády pro záležitosti romské menšiny.

František Lízna (FOTO: repro Česká televize)

Umřel páter František Lízna, který se zastával Romů. Je důležité, aby neztratili svůj romipen, říkával

5.3.2021 14:55
Ve čtvrtek večer zemřel katolický kněz a někdejší chartista František Lízna (79). Zprávu o jeho úmrtí zveřejnil jezuita Jan Regner. Lízna byl člověkem se srdcem na dlani, dlouho pomáhal Romům a lidem z okraje společnosti vůbec. Dlouhou poutí se vyléčil z rakoviny, v poslední době si stěžoval na plicní embolii, nakonec podlehl koronaviru.

--ilustrační foto--

videoZÁZNAM VYSÍLÁNÍ: Rozhovor s novým honorárním konzulem Petrem Torákem

5.3.2021 13:53
Záznam živého vysílání rozhovoru s novým honorárním konzulem přímo z místa jeho působiště v Peterborough.