24. ledna 2017 (úterý)
svátek má Milena
romano vodi - předplatné

RUBIKON centrum: Kampaň na podporu výkonu alternativních trestů pokračuje

3.3.2016 16:04
Ilustrační FOTO

Přesvědčit Romy, kterým byl uložen alternativní trest, aby kontaktovali místní středisko Probační a mediační služby, aby se nebáli komunikovat s probačními pracovníky a nevyhýbali se výkonu alternativního trestu. To je cílem kampaně RUBIKON Centra, na jejíž podobě se podíleli sami Romové – romští mentoři i jejich klienti.

Na krátký film „Alternativní trest je šance, jak zůstat na svobodě“ navazují tištěné letáky, které RUBIKON Centrum šíří ve spolupráci s mentory, Probační a mediační službou a dalšími organizacemi.

DOKUMENT

RUBIKON Centrum, reklamní sdělení

trest, Kriminalita, Reklama

V Praze se 26. 10. 2016 v Kaiserštejnském paláci sešlo 60 romských studentů SŠ a VOŠ, aby slavnostně převzali stipendia od organizace ROMEA (FOTO: Jan Mihaliček)

Romští vysokoškolští studenti v pořadu České televize 168 hodin: Pro Romy je vzdělání to nejdůležitější

23.1.2017 15:45
Ve včerejším pořadu 168 hodin odvysílala Česká televize reportáž Romové s titulem o romských vysokoškolských studentech. Před rokem 1989 studovaly vysokou školu dvě desítky Romů, dneska jich jsou podle redaktora reportáže Martina Mikuleho stovky. Několika z nich se zeptal, jaká byla jejich cesta ke studiu.

Dana Moree (kresba) a Tereza Vávrová. (Koláž: Romea.cz)

Můžeme spolu: Sdílená každodennost děti naučí, že jsou všichni normální lidi, říká Tereza Vávrová

23.1.2017 11:33
Tereza Vávrová se dlouhodobě zabývá otázkou česko-německého smíření, výukou moderní historie a občanského vzdělávání a je mimo jiné ředitelkou spolku Antikomplex. Je to zároveň člověk, který má velký rozhled a dokáže s velkou hbitostí propojit dění, které sleduje u nás, s příklady z nejrůznějších zemí – od Běloruska až po Izrael. Je to neúnavný hledač a objevitel nových cest, které mohou propojit lidi z různých prostředí. I proto jsem ji oslovila.

--ilustrační foto--

videoBudoucí romští novináři vyjeli do vyloučených lokalit na západě Čech

20.1.2017 15:46
Součástí projektu Mediální trénink pro budoucí romské novináře 2016, byl i třídenní výjezd do terénu. Díky spolupráci s organizací Český západ měli studenti možnost navštívit několik sociálně vyloučených lokalit na Toužimsku a Tepelsku.

Diskuse:

Každý diskutující musí dodržovat PRAVIDLA DISKUZE SERVERU Romea.cz. Moderátoři serveru Romea.cz si vyhrazují právo bez předchozího upozornění odstranit nevhodné příspěvky z diskuse na Romea.cz. Při opakovaném porušení pravidel mohou moderátoři diskutéra zablokovat.