24. února 2018 (sobota)
svátek má Matěj

Šádí Shanaáh: Nesnáším arabáče, rákosníky a negráče. Polojaponci jsou v pohodě

Praha, 6.5.2014 10:15, (ROMEA)
„Humorem proti nenávisti – Úsvit lidské slušnosti Šádího Shanaáha“

Kandidát Strany zelených do Evropského parlamentu Šádí Shanáh se rozhodl reagovat na xenofobní kampaň Hnutí úsvit Tomia Okamury a umístil na facebookové profily hnutí i Okamury své letáky Prohlášení Shanáha ke spuštění kampaně „Humorem proti nenávisti – Úsvit lidské slušnosti Šádího Shanaáha“ zveřejňuje server Romea.cz v plném znění.

Humorem proti nenávisti

Oznamuji tímto spuštění kampaně humorem proti nenávisti. Je čas, aby se inteligentní a slušná část české společnosti ostře vymezila proti xenofobům a vykázala je do příslušných mezí.

Hospodářská a společenská krize přináší v České republice velmi nebezpečný fenomén populismu založeného na nenávisti a strachu, podobně jako v Německu ve 20. a 30. letech minulého století. Politické strany typu Úsvit přímé demokracie Tomia Okamury si zcela chladnokrevně spočetly, že lze získat hlasy přesměrováním frustrace krizí zasažených spoluobčanů proti imigrantům, muslimům nebo Romům. Lidé jako Klára Samková unesli tradiční koncept liberálních hodnot a svobod, pasovali se do role jeho ochránců a naroubovali na něj svůj druh novodobého rasismu.

Já osobně jsem byl a stále jsem terčem této nenávisti. Můj email i Facebookový účet byly napadeny pravicovými extrémisty, dostávám vzkazy, abych se připravil na deportaci a další znepokojivé výhružky a ultimáta. Na sociálních sítích jsem nazýván např. zrůdou a vrahem dětí. K tomu všmu stačí, abych měl arabské jméno a hájil práva muslimů. Zda jsem, nebo nejsem muslim, už islamofoby a xenofoby nezajímá.

Byť mohla být islamofobní a xenofobní komunita v ČR donedávna spíše kuriozitou, nelze si nepovšimnout prorůstání aktivit těchto štváčů do nejvyšších pater politiky. Jak jinak bychom si mohli vysvětlit fakt, že poslankyně ODS Jana Černochová nebo senátor ČSSD Pavel Trpák zaštiťují v českém parlamentu antimuslimské „debaty“ vedené členy Czech Defence League, organizace figurující na seznamu extremistů Ministerstva vnitra. Rovnítko, které prezident Zeman položil mezi muslimy a nacisty, není snad ani třeba připomínat.

I kvůli nebezpečně vzrůstajícím vášním, které účelově rozdmýchávají někteří politici, jsem se rozhodl zareagovat humorem.

Proto jsem umístil na Facebookovou stránku Tomia Okamury tento e-leták:

Proto jsem umístil na Facebookovou stránku Úsvitu přímé demokracie tento e-leták:

Proto jsem umístil na Facebookovou stránku skupiny Islám v ČR nechceme (úzce napojenou na Czech Defence League) tento e-leták:

V této kampani budu nadále pokračovat a doufám, že se další lidé připojí. Xenofobům se vysmějeme společně! Vlastní plakát si může jednoduše udělat každý zde.

TZ Šádí Shanaáh. Strana zelených

Strana zelených, Rasismus, Extremismus, Neonacismus, Úsvit, Volby, volby do Evropského parlamentu

Ostravskou boxernu Boxing King Club založili koncem roku 2016 Patrik Horváth, David Tokár a René Pokuta (Foto: Facebook Boxing King Club)

Boxing King Club v Ostravě dostává kluky i holky z ulic vyloučených lokalit. A daří se jim to

20.2.2018 13:24
Patrik Horváth, David Tokár a René Pokuta založili před rokem a půl v Ostravě boxerský oddíl Boxing King Club. Jak sami říkají, neměli s vedením boxerny do té doby žádné zkušenosti, přesto se do toho pustili a výsledky, kterých dosáhli jejich svěřenci už po roce fungování boxerny, je motivují v tom, aby pokračovali dál.

Věra Jourová, komisařka pro spravedlnost, ochranu spotřebitelů a otázky rovnosti pohlaví v Evropské komisi. (Twitter Věry Jourové)

Eurokomisařka Jourová je znepokojena segregací romských dětí ve školách na Slovensku a požaduje nápravu

20.2.2018 11:01
Eurokomisařka pro spravedlnost, ochranu spotřebitelů a otázky rovnosti pohlaví Věra Jourová vzkázala do Bratislavy, že od slovenských orgánů očekává, že přestanou ve věci řešení diskriminace a segregace romských dětí ve vzdělávání používat metody obviňování a začnou jednat.

Předvolební billboard SPD Tomia Okamury - říjen 2017 (FOTO: Twitter.com)

Okamura se podle Rychetského neměl stát místopředsedou Sněmovny

19.2.2018 11:52
Okamura v lednu řekl, že protektorátní koncentrační tábor pro Romy v Letech u Písku nebyl oplocený a byl v něm volný pohyb. Později se omluvil za vyjádření, že tábor nebyl oplocený, uvedl však, že ho většinou nikdo nehlídal a lidé v něm se mohli volně pohybovat. Lidovci proto navrhují jeho odvolání z vedení Sněmovny, podpořili je i Piráti, ČSSD, TOP 09, STAN a někteří politici ODS. Většina ANO chce hlasovat proti. Pelikán, který Okamuru za jeho výroky také kritizoval, dnes řekl, že zatím neví, jak se k hlasování postaví.

Diskuse:

Každý diskutující musí dodržovat PRAVIDLA DISKUZE SERVERU Romea.cz. Moderátoři serveru Romea.cz si vyhrazují právo bez předchozího upozornění odstranit nevhodné příspěvky z diskuse na Romea.cz. Při opakovaném porušení pravidel mohou moderátoři diskutéra zablokovat.