21. února 2017 (úterý)
svátek má Lenka
romano vodi - předplatné

Šádí Shanaáh: Nesnáším arabáče, rákosníky a negráče. Polojaponci jsou v pohodě

Praha, 6.5.2014 10:15, (ROMEA)
„Humorem proti nenávisti – Úsvit lidské slušnosti Šádího Shanaáha“

Kandidát Strany zelených do Evropského parlamentu Šádí Shanáh se rozhodl reagovat na xenofobní kampaň Hnutí úsvit Tomia Okamury a umístil na facebookové profily hnutí i Okamury své letáky Prohlášení Shanáha ke spuštění kampaně „Humorem proti nenávisti – Úsvit lidské slušnosti Šádího Shanaáha“ zveřejňuje server Romea.cz v plném znění.

Humorem proti nenávisti

Oznamuji tímto spuštění kampaně humorem proti nenávisti. Je čas, aby se inteligentní a slušná část české společnosti ostře vymezila proti xenofobům a vykázala je do příslušných mezí.

Hospodářská a společenská krize přináší v České republice velmi nebezpečný fenomén populismu založeného na nenávisti a strachu, podobně jako v Německu ve 20. a 30. letech minulého století. Politické strany typu Úsvit přímé demokracie Tomia Okamury si zcela chladnokrevně spočetly, že lze získat hlasy přesměrováním frustrace krizí zasažených spoluobčanů proti imigrantům, muslimům nebo Romům. Lidé jako Klára Samková unesli tradiční koncept liberálních hodnot a svobod, pasovali se do role jeho ochránců a naroubovali na něj svůj druh novodobého rasismu.

Já osobně jsem byl a stále jsem terčem této nenávisti. Můj email i Facebookový účet byly napadeny pravicovými extrémisty, dostávám vzkazy, abych se připravil na deportaci a další znepokojivé výhružky a ultimáta. Na sociálních sítích jsem nazýván např. zrůdou a vrahem dětí. K tomu všmu stačí, abych měl arabské jméno a hájil práva muslimů. Zda jsem, nebo nejsem muslim, už islamofoby a xenofoby nezajímá.

Byť mohla být islamofobní a xenofobní komunita v ČR donedávna spíše kuriozitou, nelze si nepovšimnout prorůstání aktivit těchto štváčů do nejvyšších pater politiky. Jak jinak bychom si mohli vysvětlit fakt, že poslankyně ODS Jana Černochová nebo senátor ČSSD Pavel Trpák zaštiťují v českém parlamentu antimuslimské „debaty“ vedené členy Czech Defence League, organizace figurující na seznamu extremistů Ministerstva vnitra. Rovnítko, které prezident Zeman položil mezi muslimy a nacisty, není snad ani třeba připomínat.

I kvůli nebezpečně vzrůstajícím vášním, které účelově rozdmýchávají někteří politici, jsem se rozhodl zareagovat humorem.

Proto jsem umístil na Facebookovou stránku Tomia Okamury tento e-leták:

Proto jsem umístil na Facebookovou stránku Úsvitu přímé demokracie tento e-leták:

Proto jsem umístil na Facebookovou stránku skupiny Islám v ČR nechceme (úzce napojenou na Czech Defence League) tento e-leták:

V této kampani budu nadále pokračovat a doufám, že se další lidé připojí. Xenofobům se vysmějeme společně! Vlastní plakát si může jednoduše udělat každý zde.

TZ Šádí Shanaáh. Strana zelených

Strana zelených, Rasismus, Extremismus, Neonacismus, Úsvit, Volby, volby do Evropského parlamentu

Radek Jiránek, ředitel Agentury pro sociální začleňování (FOTO: Repro Česká televize)

Ředitel Agentury: Pro úspěšný systém sociálního bydlení je nutné mít k dispozici jak byty, tak kvalifikované sociální pracovníky

15.2.2017 15:00
V Lichtenštejnském paláci se v úterý uskutečnila konference k sociálnímu bydlení, kterou uspořádala Agentura pro sociální začleňování ve spolupráci s Armádou spásy ČR. Cílem bylo představit praktické zkušenosti se zavedením a rozvojem systémů sociálního bydlení v České republice.

Matka Heleny Biháriové 21. 2. 1998 nad rakví své dcery na pohřbu v opavském římskokatolickém kostele sv.Ducha. Šestadvacetiletou Romku Helenu Biháriovou hodili 15. února 1998 ve Vrchlabí po předchozím napadení tři neonacisté do Labe, kde utonula. (FOTO: ČTK)

15. 2. 1998 zemřela Helena Biháriová, jedna z prvních obětí porevolučních rasových vražd

15.2.2016 18:00, (ROMEA)
Helena Biháriová, matka čtyř dětí, se tehdy, v roce 1998, po setkání s opilými klatovskými mladíky Jiřím Neffem a Petrem Klazarem utopila v rozvodněném Labi, do něhož ji dvojice sympatizantů hnutí skinheads po předchozí verbální a fyzické agresi zahnala.

Evropský parlament (FOTO: JLogan, Wikimedia Commons)

EU je podle neonacistů největší zlo, peníze by však od ní rádi dostávali. Europoslanci to chtějí zatrhnout

15.2.2017 11:00
Podle europoslanců krajně pravicové a neonacistické strany pravděpodobně přijdou o miliony korun z evropských peněz. Evropský parlament totiž nechce vyplatit pravidelný grand Alianci pro mír a svobodu, patří do ní například řecký Zlatý úsvit, slovenští Kotlebovci a česká Dělnická strana sociální spravedlnosti. Europoslanci. Informuje o tom web Českého rozhlasu.

Diskuse:

Každý diskutující musí dodržovat PRAVIDLA DISKUZE SERVERU Romea.cz. Moderátoři serveru Romea.cz si vyhrazují právo bez předchozího upozornění odstranit nevhodné příspěvky z diskuse na Romea.cz. Při opakovaném porušení pravidel mohou moderátoři diskutéra zablokovat.