26. června 2016 (neděle)
svátek má Adriana
romano vodi - předplatné

Unikátní společný oběd českých rodin a rodin cizinců proběhne i letos. Přihlašte se!

18.3.2015 14:42
Rodina od vedle (Ilustrační FOTO: Slovo 21)

Stejně jako v předchozích letech se v listopadu 2015 sejdou cizinci a Češi na společném obědě. Do této unikátní akce se můžete přihlásit již nyní a získat tak jedinečnou příležitost potkat zajímavé lidi, poznat jejich osudy a dozvědět se více o kultuře jiných národů.

PŘIHLAŠTE SE!

Zkoušíte rádi nové věci? Chcete poznat nové lidi? Rodina Odvedle je tu pak právě pro vás! Pozvěte k sobě domů na nedělní oběd rodinu, která pochází třeba z opačného konce planety, ale teď žije ve stejné zemi jako vy! Nebo se nechte hostit vy! Záleží jen na vás!

Dne 22.11.2015 proběhnou netradiční nedělní obědy ve všech krajích České republiky. Ve stejný okamžik zasedne ke stolu až sto rodin. Do projektu se mohou hlásit všechny české rodiny a rodiny cizinců z třetích zemí žijící v ČR, které chtějí poznat blíže novou kulturu, seznámit se s novými přáteli, ochutnat speciality české i světové kuchyně či pohostit někoho u sebe doma. Setkání mohou probíhat jak v rodinách Čechů, tak v rodinách migrantů, závisí to na přáních a podmínkách přihlášených rodin. Vy vyplníte přihlášku a o to ostatní se postaráme my!

Rodina Odvedle funguje v Česku od roku 2004. Ke společným obědům zasedlo za posledních deset let už 1132 českých rodin a rodin cizinců, to je zhruba 5 tisíc lidí. Více než polovina z nich se od té doby stále navštěvuje.

„Můžu říct, že jsme si udělali nové přátele, a tak budeme více součástí společnosti,“ uvedla Lyonel Badette z Haiti během společného oběda, na který ho i s rodinou v roce 2014 pozvala Helena Vaňková.

Tento projekt každoročně realizuje spolek Slovo 21 a byl oceněn mezinárodní cenou SozialMarie 2011.

TZ Slovo 21

Soužití, Cizinci, Projekty, Slovo 21, Rodiny odvedle

--ilustrační foto--

František Kostlán: Objektivita a vyváženost médií. Pět minut Židům, pět minut nacistům?

22.6.2016 15:41
Pojmy „objektivita“ a „vyváženost“ jsou v novinařině pevně zakotvené, přestože jsou často zpochybňovány. Užívají se ve vztahu ke zpravodajství, nikoli k názorové části médií (komentářům či glosám apod.).

Iniciativa Bratislava bez nácků organizuje protidemonstraci nazvanou Bratislava blokuje!

V Bratislavě se o víkendu chystá další pochod neonacistů. Jeho odpůrci pořádají protiakci

22.6.2016 14:09
Po loňském pochodu proti migrantům, který skončil potyčkami a násilím, čeká Bratislavu v sobotu další pochod neonacistů. Akci pořádá extremistické sdružení Alternatívna cesta. Pochod nese název "Stop likvidácii Európy".

Až výjimečný trest hrozí dvěma neonacistům, kteří se 9. února 2015 u Krajského soudu v Plzni začali zpovídat ze žhářského útoku na ubytovnu v Aši. Souzeno je i dalších sedm členů radikální skupiny (na snímku vpravo a uprostřed jsou dva z nich), a to hlavně kvůli podpoře a propagaci hnutí směřujícího k potlačení práv a svobod člověka. (FOTO: ČTK)

Za žhářský útok v Aši půjdou extremisté téměř na 7 let do vězení

22.6.2016 12:30
Za žhářský útok na romskou ubytovnu v Aši si Tomáš Kopecký a Michal Poláček odpykají šest let a devět měsíců vězení. Pražský vrchní soud je dnes pravomocně potrestal za rasově motivovaný pokus o vraždu a obecné ohrožení.

Diskuse:

Každý diskutující musí dodržovat PRAVIDLA DISKUZE SERVERU Romea.cz. Moderátoři serveru Romea.cz si vyhrazují právo bez předchozího upozornění odstranit nevhodné příspěvky z diskuse na Romea.cz. Při opakovaném porušení pravidel mohou moderátoři diskutéra zablokovat.