24. června 2019 (pondělí)
svátek má Jan

Unikátní společný oběd českých rodin a rodin cizinců proběhne i letos. Přihlašte se!

18.3.2015 14:42
Rodina od vedle (Ilustrační FOTO: Slovo 21)

Stejně jako v předchozích letech se v listopadu 2015 sejdou cizinci a Češi na společném obědě. Do této unikátní akce se můžete přihlásit již nyní a získat tak jedinečnou příležitost potkat zajímavé lidi, poznat jejich osudy a dozvědět se více o kultuře jiných národů.

PŘIHLAŠTE SE!

Zkoušíte rádi nové věci? Chcete poznat nové lidi? Rodina Odvedle je tu pak právě pro vás! Pozvěte k sobě domů na nedělní oběd rodinu, která pochází třeba z opačného konce planety, ale teď žije ve stejné zemi jako vy! Nebo se nechte hostit vy! Záleží jen na vás!

Dne 22.11.2015 proběhnou netradiční nedělní obědy ve všech krajích České republiky. Ve stejný okamžik zasedne ke stolu až sto rodin. Do projektu se mohou hlásit všechny české rodiny a rodiny cizinců z třetích zemí žijící v ČR, které chtějí poznat blíže novou kulturu, seznámit se s novými přáteli, ochutnat speciality české i světové kuchyně či pohostit někoho u sebe doma. Setkání mohou probíhat jak v rodinách Čechů, tak v rodinách migrantů, závisí to na přáních a podmínkách přihlášených rodin. Vy vyplníte přihlášku a o to ostatní se postaráme my!

Rodina Odvedle funguje v Česku od roku 2004. Ke společným obědům zasedlo za posledních deset let už 1132 českých rodin a rodin cizinců, to je zhruba 5 tisíc lidí. Více než polovina z nich se od té doby stále navštěvuje.

„Můžu říct, že jsme si udělali nové přátele, a tak budeme více součástí společnosti,“ uvedla Lyonel Badette z Haiti během společného oběda, na který ho i s rodinou v roce 2014 pozvala Helena Vaňková.

Tento projekt každoročně realizuje spolek Slovo 21 a byl oceněn mezinárodní cenou SozialMarie 2011.

TZ Slovo 21

Soužití, Cizinci, Projekty, Slovo 21, Rodiny odvedle

Václav Sivák je jeden z nejtalentovanějších českých kickboxerů, zdroj: Facebook Vašek Sivák

Kickboxer Sivák se příští týden představí na MMA galavečeru v Praze

19.6.2019 15:14
Předloňský juniorský mistr Evropy a nyní už také vítěz v kategorii mužů na mezinárodním mistrovství ČR v kategorii K-1, o kterém se média vyjadřují jako o jednom z největších talentů v této disciplíně v tuzemsku, má na kontě celou řadu vybojovaných vítězství

Nepokoje v Čemodanovce (FOTO: repro Telekanal 360)

Starosta Čemodanovky: 900 Romů bylo donuceno se vystěhovat po konfliktech s Rusy

19.6.2019 12:08
Po nepokojích v ruském regionu Penza, které zřejmě vyvolal konflikt mladistvých ve vsi Čemodanovka, se z regionu přemístilo asi devět set Romů. Uvedl to server The Moscow Times.

Setkání komunitní skupiny (FOTO: Adam Komenda)

Čunkodomky v Chanově nechceme, domy si opravíme sami, navrhují obyvatelé sídliště

19.6.2019 10:39
Jednání se zúčastnilo několik desítek lidí a společně představili alternativní plán k návrhu vedení města postavit na okraji Chanova obytné kontejnery. Místní občané navrhli, že poničené panelové domy opraví sami obyvatelé sídliště.