26. července 2017 (středa)
svátek má Anna
romano vodi - předplatné

Unikátní společný oběd českých rodin a rodin cizinců proběhne i letos. Přihlašte se!

18.3.2015 14:42
Rodina od vedle (Ilustrační FOTO: Slovo 21)

Stejně jako v předchozích letech se v listopadu 2015 sejdou cizinci a Češi na společném obědě. Do této unikátní akce se můžete přihlásit již nyní a získat tak jedinečnou příležitost potkat zajímavé lidi, poznat jejich osudy a dozvědět se více o kultuře jiných národů.

PŘIHLAŠTE SE!

Zkoušíte rádi nové věci? Chcete poznat nové lidi? Rodina Odvedle je tu pak právě pro vás! Pozvěte k sobě domů na nedělní oběd rodinu, která pochází třeba z opačného konce planety, ale teď žije ve stejné zemi jako vy! Nebo se nechte hostit vy! Záleží jen na vás!

Dne 22.11.2015 proběhnou netradiční nedělní obědy ve všech krajích České republiky. Ve stejný okamžik zasedne ke stolu až sto rodin. Do projektu se mohou hlásit všechny české rodiny a rodiny cizinců z třetích zemí žijící v ČR, které chtějí poznat blíže novou kulturu, seznámit se s novými přáteli, ochutnat speciality české i světové kuchyně či pohostit někoho u sebe doma. Setkání mohou probíhat jak v rodinách Čechů, tak v rodinách migrantů, závisí to na přáních a podmínkách přihlášených rodin. Vy vyplníte přihlášku a o to ostatní se postaráme my!

Rodina Odvedle funguje v Česku od roku 2004. Ke společným obědům zasedlo za posledních deset let už 1132 českých rodin a rodin cizinců, to je zhruba 5 tisíc lidí. Více než polovina z nich se od té doby stále navštěvuje.

„Můžu říct, že jsme si udělali nové přátele, a tak budeme více součástí společnosti,“ uvedla Lyonel Badette z Haiti během společného oběda, na který ho i s rodinou v roce 2014 pozvala Helena Vaňková.

Tento projekt každoročně realizuje spolek Slovo 21 a byl oceněn mezinárodní cenou SozialMarie 2011.

TZ Slovo 21

Soužití, Cizinci, Projekty, Slovo 21, Rodiny odvedle

(FOTO: prettyromawoman.cz)

Chystá se soutěž Československá Pretty Roma Woman. Finále proběhne na podzim, castingy začínají v sobotu

25.7.2017 12:10
V brněnském Bobycentru proběhne 6. října finálový večer soutěže 1. Československá Pretty Roma Woman s podtitulem Soutěž o nejpřitažlivější romskou ženu. Soutěž vyhlašuje a pořádá Celostátní asociace sociálně zodpovědných romských spolků a podnikatelů v ČR.

Jirkov (FOTO: jirkov.cz)

Jirkov: Vzniknou lokality bez dávek na bydlení. Podle odborníků se problém jen přesune jinam

25.7.2017 11:00
Radní severočeského Jirkova chtějí jako první využít nového ustanovení v zákoně o hmotné nouzi - od prvního září omezí výplatu dávek na bydlení ve vybraných lokalitách. Výplatu dávek na bydlení zastaví v tzv. "oblastech se zvýšeným výskytem sociálně negativních jevů". Informoval o tom Denik.cz.

--ilustrační foto--

Karel Holomek - první Rom v pořadu GEN, galerie elity národa: Jsem zrovna tak Čech, jako Rom

24.7.2017 23:55
Česká televize odvysílala v neděli v rámci svého cyklu GEN - galerie elity národa portrét romského aktivisty, novináře, vystudovaného strojního inženýra Karla Holomka. Režie se ujal známý dokumentarista, herec a vysokoškolský pedagog Břetislav Rychlík.

Diskuse:

Každý diskutující musí dodržovat PRAVIDLA DISKUZE SERVERU Romea.cz. Moderátoři serveru Romea.cz si vyhrazují právo bez předchozího upozornění odstranit nevhodné příspěvky z diskuse na Romea.cz. Při opakovaném porušení pravidel mohou moderátoři diskutéra zablokovat.