17. února 2020 (pondělí)
svátek má Miloslava

V Praze se otevře romská galerie. Chcete v ní pracovat?

9.2.2017 22:39
Soneta, s. r. o.

V Praze se bude otevírat sociální podnik, který zaměstná těžko umístitelné osoby na trhu práce. Pokud i vy chcete pracovat v podniku, který se zaměřuje na bižuterní, chcete pracovat v šicí dílně nebo prodejní galerii, neváhejte a kontaktujte zakladatele podniku na e-mailu soneta1@seznam.cz.

Praxe v oboru není nutná – zaučíme Vás.

Projekt rozvoje sociálního podniku Soneta s.r.o. je podpořen z Operačního programu Praha - pól růstu ČR.

TZ Soneta, s. r. o.

prodej, Zaměstnanost, Zaměstnávání

Tomáš Kaluja. Foto z videa o projektu Vnímaví pre zraniteľných

ČRo: Neřeším, jestli jsem Rom, Maďar nebo Slovák. Jsem obyčejný člověk, říká tanečník Tomáš Kaluja

7.2.2020 10:56
Tomáš Kaluja je maturantem Střední zdravotnické školy v Rožňave. Pochází z romské křesťanské rodiny z Veľkých Kapušan. Už od dětství je jeho největším koníčkem tanec. Soutěžně se mu věnuje doma na Slovensku, ale i v zahraničí. Mimo to patří mezi romské dobrovolníky, kteří pomáhají budovat romskou identitu u romských dětí, které jsou vychovávány v neromských náhradních rodinách.

(Zdroj: Archiv TV NOVA)

Módní návrhář Pavel Berky postoupil mezi TOP 16 v soutěži MasterChef Česko

7.2.2020 0:35
Úspěšný módní návrhář Pavel Berky zkusil své štěstí v soutěži MasterChef Česko. Kachní prso s bramborem a takzvané “griláše” s kachní paštikou

Vepřín v místě bývalého koncentračního tábora v Letech u Písku (FOTO: Muzeum romské kultury)

Demolice vepřína v Letech by měla začít v červnu a skončit letos

6.2.2020 15:35
V Letech na Písecku by letos v červnu mohla začít demolice vepřína, na jehož místě stával za války koncentrační tábor pro Romy. ČTK to dnes řekla Lucie Horáková, mluvčí Muzea romské kultury, které v místě vybuduje památník romského holokaustu.