17. února 2019 (neděle)
svátek má Miloslava

VotočVohoz se obléká v Gypsy stylu!

Praha, 19.9.2013 22:00, (ROMEA)
Server VotočVohoz vyhlásil soutěž Vohákni se v gypsy stylu!

VotočVohoz je mladý ambiciózní projekt, který si za necelé 3 roky své existence vybudoval dobré jméno, velkou a neustále narůstající základnu uživatelů a podporovatelů po celé České republice. Myšlenkou stojící za projektem je zamezení plýtvání a podpora recyklace nepotřebných věcí, které mohou někomu jinému nadále sloužit. VotočVohoz nezůstává jenom u výměny předmětů, ale snaží se prostřednictvím blogu, fóra, soutěží a kampaní budovat uvědomělou komunitu uživatelů, kteří nezůstanou lhostejní k aktuálním společenským problémům.

votoc-vohoz-circle.jpgVotočVohoz je také místem přátelské atmosféry, místem, kde se potkávají nejrůznější styly a módní trendy. Každý je zde vítán, bez ohledu na to, jaký má vkus, názor nebo třeba jakou má barvu kůže. Na internetu se v poslední době objevuje stále více článků a komentářů plných národnostních, rasových, či náboženských předsudků. VotočVohoz bojuje s nesnášenlivostí a netolerancí po svém, a to vyhlášením soutěže Vohákni se v Gypsy stylu!

Kampaň si klade za cíl hravou a nenásilnou formou poukázat na problematiku rasové nesnášenlivosti a intolerance v České republice vůči Romům. Snaží se prostřednictvím Gypsy stylu v oblékání odbourat negativní představy a stereotypy v pohledu na Romy a poukázat na pozitiva, které jejich kultura, tradice a móda přináší.

Zúčastnit se soutěže je jednoduché. Stačí se zaregistrovat na VotočVohoz, obléct a vystylovat se do své představy Gypsy stylu, nafotit pár fotek, a vložit je do soutěže na blogu VotočVohoz. Na stránkách je možnost hlasovat pro favority, po ukončení soutěže 6.10.2013 bude z deseti nejúspěšnějších vylosován jeden výherce, který získá nákup v e-shopu Freshlabels v hodnotě 10 000 Kč i s osobním stylistou.

ryz, TZ VotočVohoz

Móda, Tradice

Barber Valentýn Toráč (FOTO: Archiv Valentýna Toráče)

videoBarber Valentýn Toráč: Jsem produktivní, potřebuji v životě něco vytvářet

15.2.2019 18:20
Další díl pořadu Desetiminutovka Plus jsme natáčeli na svatého Valentýna s Valentýnem Toráčem, který v Praze provozuje barber shop.

--ilustrační foto--

Ústí nad Labem vyhlásilo bezdoplatkovu zónu na celém území města, včetně Trmic

14.2.2019 13:35
Ústí nad Labem vyhlásilo bezdoplatkovu zónu na celém území města, včetně Trmic. Magistrát usoudil, že celé město je „oblast se zvýšeným výskytem sociálně nežádoucích jevů“. To znamená, že nově příchozí obyvatele nebudou moci pobírat doplatky na bydlení. Platnost tohoto opatření nabyde 4. března. Zjistila to Česká televize.

Facebooková prezentace spolku Čonoro

Kandidát strany se sloganem o havěti působí ve spolku, který má pomáhat Romům a řešit situaci v Chanově

13.2.2019 16:45
Kandidát strany se sloganem o havěti působí ve spolku, která má pomáhat Romům a řešit situaci v Chanově Kandidát politické strany Otevřená radnice Most, která v loňských komunálních volbách uváděla na svých propagačních materiálech slogan „Jen deratizační prostředky na tu havěť nestačí!“ a na sociálních sítí k nim přidávala popisek „Nulová tolerance nepřizpůsobivým“ Pavel Pöschl se měsíc po volbách stal zástupcem nově vzniklé organizace pro pomoc Romům Čonoro v Mostě.