5. prosince 2021 (neděle)
svátek má Jitka

Za podpory Magistrátu hl. m. Prahy bylo otevřeno nové integrační centrum pro cizince

Praha, 24.7.2012 17:39, (ROMEA)
V Praze zahájilo na začátku července činnost Integrační centrum Praha, o.p.s. (FOTO: Integrační centrum Praha, o.p.s.)

Integrační centrum Praha, o.p.s. je název nově vzniklé obecně prospěšné společnosti, která působí v Praze na poli integrace cizinců. Svým klientům nabízí ve spolupráci s partnerskými organizacemi sociální a právní poradenství, kurzy českého jazyka, kurzy sociokulturní orientace a terénní sociální práci s celými rodinami v jejich přirozeném prostředí. Všechny nabízené služby jsou zdarma a mohou je využít státní příslušníci třetích zemí.

Centrální pobočka ICP se nachází v centru Prahy 1 v ulici Žitná 1574/51, kde byl dne 1.7.2012 zahájen její provoz. V informačním centru je k dispozici bezplatný přístup na internet, cizojazyčná knihovna a prostory pro vlastní aktivity klientů. Mimo jiné se zde realizují kurzy českého jazyka a sociokulturní orientace, o které je mezi cizinci velký zájem.

ICP má kromě centrály v Žitné ulici i pobočky na Praze 4, 12 a 13, které by měly být zprovozněny v průběhu letních měsíců. Čtvrtá pobočka ICP na Praze 14 byla otevřena pro své klienty dne 1.6.2012. Na adrese Bratří Venclíků 1072/6, 198 00 Praha 9 - Černý Most již můžete využít našich služeb. Všechny pobočky ICP poskytují odborné sociální a právní poradenství. V průběhu roku budou pracovníci ICP organizovat pravidelné komunitní a kulturní aktivity pro cizince i majoritní společnost.

Na realizaci projektu ICP se podílí neziskové organizace, které dlouhodobě pracují s cizinci, a v této oblasti dosahují vynikajících výsledků. Jedná se o Poradnu pro integraci, InBázi Berkat, Sdružení pro integraci a migraci a Organizaci pro pomoc uprchlíkům. Projekt Integračního centra Praha je financován za podpory Evropského fondu pro integraci státních příslušníků třetích zemí a z rozpočtu hl. m. Prahy.

Více informací se dozvíte na webových stránkách www.icpraha.com, na telefonních číslech +420 774 736 610, +420 252 543 846 nebo emailu info@icpraha.com
TZ Integrační centrum Praha, o.p.s.

Cizinci