Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Básnická sbírka plná lásky i bezmoci

31. ledna 2012
Čtení na 1 minutu

Dušan Onody (1976) je na Slovensku známý jako muzikant a učitel hudby. Málokdo něco tušil o jeho básnických ambicích, které ho dohnaly až k vydání první básnické sbírky s titulem Venované tebe, len tebe.
Básně plné hořké lásky, bezmoci i smrti komentuje autor slovy: „Myslím si, že reálny život človeka je ťažký, čo sa odráža aj v knihe. Lásky je v živote veľmi málo a mohlo by jej byť viac.“ Verše vznikaly od roku 1995, poslední báseň se datuje k loňskému roku.

Útlou třicetipětistránkovou knížku vydalo nakladatelství L. Cuper, jejíhož majitele básně zaujaly ještě dříve, než se seznámil s jejich autorem. „Je to knižná prvotina a musím povedať, že je zaujímavá, pretože ako vydavateľ sa nepustím do hocijakého diela. Som veľmi rád, že práve toto dielko je prvou knihou od rómskeho básnika, ktorú som vydal,“ vyjádřil se Cupera.

Dušan Onody pochází z Košic. Psaní se věnoval již na základní škole. Po studiích hry na kytaru na Střední umělecké škole v Košicích dnes vyučuje hudbu na Základní umělecké škole v Sabinově.

Pomozte nám šířit pravdivé zpravodajsví o Romech
Teď populární icon