Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Brněnští Gulo čar natáčeli „Pražákům je hej“ pro pořad ČT Souboj hitů

31. ledna 2012
Čtení na 1 minutu

Cover verzi skladby Pražského výběru „Pražákům“je hej představí kapela koncertně poprvé 22.1. při vystoupení v pražském Lucerna Music Baru.

„Tak takhle nějak jsme to chtěli hrát taky, jenže jsme to tehdy netrefili“, komentoval předělávku po prvním poslechu autor originálu Michael Kocáb. „Museli jsme také požádat o souhlas s úpravou textu jeho autora Františka Ringo Čecha, ale co jsme v textu změnili Vám nemůžeme do březnového vysílání TV pořadu ještě prozradit. Ringo Čech nám napsal, že je naše verze docela vtipná“ vysvětluje manažer skupiny David Gaydečka.

Skupina Gulo Čar přijala pozvání k natáčení pořadu Souboj hitů, kde předvedla svou variaci na skladbu Pražákům je hej. „Zvažovali jsme delší dobu, kterou českou písničku pro pořad předěláme. Nejprve jsme si vybrali „Saxano“. To by byl mohl být dobrý funky nářez, ne? Vyfoukla nám ji ale zpěvačka Dasha, která s návrhem přišla dříve.“ popisuje výběr skladby Vladimír Dirda, lídr skupiny. „Pak jsme si ale poslechli desku Pražského výběru a uvědomili si, že rytmický základ této kultovní skupiny stojí na zábavných rytmických groovech a vše se začalo v našich myslích rozvíjet. Výběr skladby Pražákům těm je hej se naší kapele z Brna navíc zdálo jako dobrý for“, doplňuje ho autor aranží a hudby kapely Gulo Čar Pavel Dirda.

Překvapivou verzi písničky ze souboje hitů si příznivci kapely budou moci poprvé poslechnout 21.1., kdy se kapela chystá zahájit pražským vystoupením v Lucerna baru letošní koncertní sezonu. Samotný soutěžní pořad pak bude k vidění na České Televizi v měsíci březnu.

Pomozte nám šířit pravdivé zpravodajsví o Romech
Teď populární icon