Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

České rodiny se opět setkají u společného oběda s rodinami cizinců

31. ledna 2012
Čtení na 1 minutu

Jak vypadá společný nedělní oběd české rodiny s tou, jež nemá kořeny v této republice, ale pochází například z Asie či Afriky? Jak se to projeví například na přípravě poledního menu? Na to vše odpoví další ročník projektu Rodina Odvedle, který sdružení Slovo 21 (www.slovo21.cz) realizuje ve všech krajích České republiky již posedmé.

Setkání padesáti českých rodin a padesáti rodin cizinců proběhne v neděli 21. 11. 2010 ve 13 hodin. U každého nedělního oběda je kromě hlavních aktérů, tedy členů obou rodin, také přítomen asistent. Ten obě rodiny před nedělním obědem zkontaktoval a podal informace o druhé rodině i o průběhu setkání.

Většina rodin se do projektu přihlašuje sama zpravidla prostřednictvím on-line přihlášky umístěné na webových stránkách sdružení Slovo 21. Následně jsou vybírány podle kritérií, které mají zajistit co nejvíce společných znaků jednotlivých členů rodin.
„Patří mezi ně například věk, profese, zaměstnání, počet a věk dětí, samozřejmě místo bydliště, aby obě rodiny nalezly během oběda co nejvíce společných témat k popovídání si a mohli tak navázat vztah, který by zdaleka nemusel skončit jen onou listopadovou nedělí“, upřesňuje koordinátorka projektu Bulgan Rico.

Slovo 21 realizuje projekt Rodina Odvedle již od roku 2004 a během této doby se jej celkově zúčastnilo 766 rodin, tj. 383 českých rodin a 383 rodin cizinců.

Tento projekt je spolufinancován z prostředků Evropského integračního fondu, MPSV, hl.m.Praha a Zlínského kraje. Realizátorem projektu je občanské sdružení SLOVO 21 (www.slovo21.cz), které bylo založeno v roce 1999 v Praze a v současné době realizuje vzdělávací, kulturní a mediální projekty. Mezi hlavní aktivity patří romské projekty a projekty týkající se integrace cizinců žijících v České republice.

Pomozte nám šířit pravdivé zpravodajsví o Romech
Teď populární icon