Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Komentáře

Čunek sedí v křesle nejpevněji z celé vlády

31. ledna 2012
Čtení na 1 minutu

Šéf lidovců Jiří Čunek je pan Nesestřelitelný, v ministerském křesle je usazen nejpevněji z celé vlády, soudí komentátor dnešní Mladé fronty Dnes. Podle komentátora Hospodářských novin je Čunek obyčejný trouba. Co jiného je totiž prý člověk, který v pondělí v televizi doslova řekl: “Sociálně vyloučení nejsou jen Romové, ale i normální lidi.”

Podle Lidových novin se zelení mýlí, když si vymiňují, aby Čunek už nemluvil o Romech. Svými velkohubými prohlášeními, že lidé konečně uvidí Romy pracovat, Čunek postrádá elementární důvěryhodnost, míní komentátor listu. Měl by je tedy podle něj dostat na starost s přesně vymezenými termíny a úkoly. “Nesestřelitelnost lidoveckého předsedy by pak vzala rychle za své,” soudí.

Hospodářské noviny si také všímají nelogičnosti, která provází postoj k Čunkovi premiéra Mirka Topolánka (ODS). “Já ten odvážný krok udělám, ale chci mít garance, že vládní koalice bude fungovat dál,” prohlásil Topolánek k Čunkovu odvolání. Dostane-li ale Topolánek garance, nebude přece na tom odvolání nic odvážného, poznamenává komentátor listu.

Pomozte nám šířit pravdivé zpravodajsví o Romech
Teď populární icon