Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Děčínská městská policie prevenci nepodceňuje

09. února 2012
Čtení na 1 minutu

Téměř dva roky naplno funguje v Děčíně projekt Asistent prevence kriminality, na jehož rozjezd získalo město v roce 2010 dotaci od Ministerstva vnitra. Problémy s kriminalitou a občanským soužitím v Děčíně pomáhají řešit asistenti prevence kriminality. Logicky se změřují na rizikovější oblasti, kde bylo v minulosti stížností nejvíce, mezi ně patři i sídliště Boletice. Městská policie nyní nabízí uplatnění dalším asistentům.

„V těch lokalitách, kde ti asistenti působí, nám skutečně o mnoho procent poklesla oznámení od občanů, oznámení na rušení nočního klidu…“ vyjadřuje pro spokojenost s prací asistentů šéf strážníků Marcel Horák pro ČRo. Asistenti přispěli k odhalení řady přestupků či původců nepořádku, jejich hlídkování v sídlišti se pozitivně odrazilo na vnímání pocitu bezpečí ze strany obyvatel této lokality. „Máme na asistenty příznivé ohlasy, mezi Romy mají potřebnou autoritu a jejich působení na problémové jedince v rámci komunity je tak daleko účinnější,“ řekl ředitel.

„V Děčíně působilo dvanáct asistentů. Teď startuje nový projekt, který bude financován z Evropského sociálního fondu. V rámci tohoto projektu by mělo najít uplatnění na padesát asistentů v celé České republice. My bychom jich, vzhledem k velikosti Děčína, chtěli přijmout alespoň deset. Ten zájem je v tuto chvíli několikanásobný.“ říká zástupce ředitele Městské policie v Děčíně Tomáš Pavlík pro ČRo.

S dosavadní prací asistentů prevence kriminality mají v Děčíně dobré zkušenosti – proto je bude tamní městská police využívat i nadále.

Pomozte nám šířit pravdivé zpravodajsví o Romech
Teď populární icon