Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Django fest se vrací do Brna!

31. ledna 2012
Čtení na 1 minutu

Společenství Romů na Moravě pořádá v sobotu 27. října v prostorách brněnského klubu Fléda 6. ročník hudebního festivalu Django Fest. Festival nese jméno fenomenálního romského kytaristy Django Reinhardta (1910 – 1953), který ačkoli měl nehybný malíček a prsteníček, byl považován za jednoho z nejlepších jazzových kytaristů své doby.

Cílem festivalu je představit to nejlepší ze současné romské hudební scény z České republiky a zároveň dát prostor mladší generaci talentovaných Romů. Letos na festivalu vystoupí skupiny Gipsy.cz, Gulo čar, Bagárovci, Lópezovci a taneční skupiny Omo Oya a Live Dance. Zejména první dvě formace vstoupily v poslední době do povědomí posluchačů moderní hudby v České republice svou originální hudbou, úspěchy v soutěžích i koncertováním v zahraničí.

V předsálí Flédy bude probíhat projekce z archívů minulých ročníků Django Festu a Muzea romské kultury. Hudební večer bude zahájen v 1800 hodin.

Festival se uskuteční díky finanční podpoře Ministerstva kultury ČR a Statutárního města Brna za spolupráce Muzea romské kultury.

Pomozte nám šířit pravdivé zpravodajsví o Romech
Teď populární icon