Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Do semifinále Česko Slovensko má talent postoupili také romští soutěžící

31. ledna 2012
Čtení na 2 minuty

Včera od dvaceti hodin odvysílaly televizní stanice Prima a Joj již devátý díl československé verze světoznámé televizní talentové soutěže Got Talent. Po castinzích v několika městech České i Slovenské republiky byli postoupivší účastníci pozváni do historické budovy Národního muzea v Praze, kde proběhl tzv. Velký třesk, ze kterého vyvstalo celkem 27 semifinalistů, kteří budou v průběhu tří následujících nedělních večerů bojovat o účast ve finále.

V letošním roce do poroty usedla česká populární zpěvačka Lucie Bílá, herec a bavič Martin Dejdar a slovenský producent Jaro Slávik. Pořadem provází stejně jako v loňském roce David Prachař a Martin Pyco Rausch.

Letošní ročník přinesl mimo jiné také úrodu romských talentů. Na castinzích jich bylo úspěšných hned několik. Do semifinále soutěže a tedy i boje o sto tisíc eur a angažmá v Las Vegas bude i nadále bojovat trojice z nich.

Tím prvním je karlovarská taneční skupina Respect Us, která si získala porotu svou dynamičností, profesionalitou a modifikovatelností. Skupina podle její umělecké vedoucí vznikla z mladých lidí z jednoho z karlovarských ghett a měla jim poskytnout alternativu pro trávení volného času. Po pravidelných desetihodinových trénincích se ale objevily i první úspěchy. Tím bezesporu nejvyšším je nečekaný úspěch v soutěži Česko Slovensko má talent.

V příštích semifinálových večerech se diváci mohou těšit také na dvě devítileté romské zpěvačky. Přestože Adéla Ferencová nebyla během Velkého třesku ve své kůži, porotu o svém talentu přesvědčila. Jako nejlepší z dětských zpěvaček potom porota vyhodnotila Dianu Kalashovou.

O dalším osudu semifinalistů soutěže rozhodnou diváci svým hlasováním. V každém semifinálovém večeru posoupí rovnou do finále soutěžící s nejvyšším počtem hlasů. O druhém postupujícím, který se v hlasování umístil na druhém a třetím místě, rozhodne porota.

První verzí této soutěže byla britská Britain’s Got Talent vysílaná na jaře 2007, kterou vyhrála dnes světoznámá sedmačtyřicetiletá zpěvačka Susan Boyle. Od té doby různé její různé národní obdoby odvysílaly televize v několika desítkách zemí.

Pomozte nám šířit pravdivé zpravodajsví o Romech
Teď populární icon