Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Dva opilí násilníci napadli romskou rodinu a vyhrožovali vyvražděním a zapálením domu

31. ledna 2012
Čtení na 1 minutu

V Gbelcích u Nových Zámků zaútočili ještě během víkendu, v sobotu 14. května dva mladí muži na romskou rodinu. Vykřikovali fašistická hesla a vyhrožovali smrtí obyvatelům domu.

Ženě s třemi malými dětmi vyhrožovali podpálením domu také tím, že obyvatele vyvraždí. Policie již obvinila dva mladíky. Jednomu z nich je 19 a druhému pouze 18 let.

Mladíci v běsnění pokračovali i na dvoře

Mladíci se podle TV Markíza nejprve údajně opili na diskotéce. Pak přišli před dům, ve kterém romská rodina žije a začali vykřikovat vulgární nadávky a fašistická hesla. Dokonce neváhali přeskočit i plot a na dvoře nemovitosti v běsnění pokračovali. Rodina se bránila. Romové vzali do rukou vidle a snažili se tak oba násilníky odehnat.

Matka obviněného syna brání, prý ho tak nevychovala

Mladší z obviněných tvrdí, že nadávky pokřikoval jeho starší kamarád. Teprve osmnáctiletý mladík se zmohl pouze na vyjádření lítosti, při kterém téměř nesrozumitelně zamumlal “Lituji toho …”

Příbuzní mladíků je brání s tím, že si prý nedokáží představit, že by takto vyváděli. “My jsme ho tak nevychovali …”, dušuje se matka obviněného.

Pokud se prokáže, že mladíci skutečně podle výpovědí svědků rodinu ohrožovali hrozí jim až osmiletý trest. Policisté však prověřují i to, zda byla i obrana vidlemi ze strany členů rodiny přiměřená.

Pomozte nám šířit pravdivé zpravodajsví o Romech
Teď populární icon