Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Festivalové léto

31. ledna 2012
Čtení na 1 minutu

S blížícím se létem opět nastává období, kdy Českou republiku zaplaví hudební festivaly mnoha žánrů. Vybrali jsme z nich několik, na nichž by neměl chybět žádný příznivec romské muziky.

Hned zkraje prázdnin láká svým programem královéhradecký festival Rock for people. Ve dnech 4.–6. 7. na něm vedle mnoha jiných vystoupí dvě romské hvězdy,
kterým se podařilo získat srdce nejen romského publika – Guločar a Gipsy.cz. Čtveřice Gipsy.cz přijede mimo to ve dnech 17.–19. 8. zahrát a zarapovat do Vizovic na 40. ročník tamního Trnkobraní. Romský funk v podání brněnské kapely Guločar pak zazní rovněž na festivalu Benátská noc, který se uskuteční ve dnech 27.–29.7. na Malé Skále a do třetice vystoupí ve dnech 25. 8. na Kutnohorském festivalu.

Letošní Sázava fest uvítá hned dvě romská zahraniční hudební překvapení.
Prvním z nich bude rumunská zpěvačka a herečka německého původu Rona Hartner. Kdo viděl film Tonyho Gatlifa Gadjo dilo, jistě vzpomene na okouzlující a vášnivou Sabinu. Neméně nespoutaný vokální i taneční projev v doprovodu houslí, akordeonu a kytary bude k vidění v pátek 3. 8. O den později vystoupí maďarská kapela Romano drom, která kromě tradiční hudby olašských Romů p řijede do Čech představit své nové album Po Cheri.

Pomozte nám šířit pravdivé zpravodajsví o Romech
Teď populární icon