Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Fotoreportáž: Pavlína Matiová se stala absolutním vítězem soutěže PopStar

31. ledna 2012
Čtení na 1 minutu

V pondělí 20. června proběhlo v pražském divadle Rokoko finále soutěže PopStar, kterou pořádala Mezinárodní konzervatoř Praha. Do finálového klání postoupilo celkem dvanáct studentů konzervatoře, kteří svým pěveckým talentem bojovali o titul absolutního vítěze. Na toho čekala finanční odměna a možnost nahrání vlastního singlu a videoklipu.

V porotě soutěže zasedly známé osobnosti složené z pedagogů konzervatoře, kterými jsou například Vlasta Horváth, Richard Tesařík, tanečnice Libuše Vojtková, operní pěvkyně Jiřina Marková a další. Mezi hostujícími porotci zasedl potom zpěvák Petr Kolář, Dasha nebo Michal Horáček, který byl současně jejím předsedou.

Absolutním vítězem soutěže se stala romská studentka konzervatoře Pavlína Matiová, která si pro finálové kolo vybrala píseň své oblíbené zpěvačky Arethy Franklin. Matiová z rukou ředitele školy, Emila Ščuky, převzala poukaz na natočení sólového CD a videoklipu. Vedle toho získala šek na deset tisíc korun.

Na druhé místo porota dosadila rakušanku Sofii Lamoš, na třetím místě se potom umístila Svitlana Zagaruk z Ukrajiny. Zvláštní cenu porota udělila Josefu Vychterovi.

Pomozte nám šířit pravdivé zpravodajsví o Romech
Teď populární icon