Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Gipsy.cz byli na Eurosongu zajímaví

31. ledna 2012
Čtení na 2 minuty

ŠVÉDSKÁ ZPĚVAČKA SEPTEMBER NAVŠTÍVILA PRAHU A PRÁVU ŘEKLA.

* V Moskvě nedávno proběhla písničková soutěž Eurovision Song Contest. Sledujete ji?

Něco jsem viděla, třeba švédskou zpěvačku Malenu Ernmanovou. Také jsem zaregistrovala vystoupení vašich Gipsy.cz. Byli velice zajímaví. Nejsem velký fanoušek Eurosongu, ale je legrace to sledovat. Docela si to užívám.

* Zkoušela jste i vy někdy v této soutěži doma ve Švédsku uspět?

Ne, protože mám spoustu jiné práce. Několikrát mě o to žádali, ale já cestuju po celém světě, takže to ani nepotřebuju.

* Prošla jste nějakými pěveckými soutěžemi?

Byla jsem na Support festivalu v Polsku a docela se mi tam dařilo. Bylo to před dvěma lety a pro mou kariéru to byla docela zásadní událost. V Polsku se od té doby má pozice výrazně zlepšila.

* Bylo pro vaši hudbu těžké prosadit se mimo Švédsko?

Jistě, je to těžké. Dělám svou práci v podstatě od sedmnácti, tedy více než sedm let. Můj tým a já se zaměřujeme na náš cíl prorazit ve světě. To, že se na práci soustředím, je můj způsob, jak dosáhnout cíle.

* Co bylo pro vaši kariéru důležité?

Zlom přišel poté, co jsem se umístila na prvním místě americké taneční hitparády. Pak se mi začalo dařit v podstatě všude, což bylo velmi zarážející. Snila jsem o tom, ale nevěřila jsem, že se to někdy stane. Ten úspěch způsobila písnička Cry For You, můj největší hit. Je o lásce, o tom, že za sebou někdy musíme nechat něco, co třeba ani nechceme opustit. Je o těžkém rozhodnutí.

* Vaše sestra, dvojče, je módní návrhářka. Pomáhá vám s kostýmy?

Sestra dělá mnohem víc věcí než jen módní návrhy. Především webové stránky, maluje a navrhuje oblečení. Já to ale dělám také, takže oblečení, které si beru na pódium, si navrhuju sama. Se sestrou jsme si podobné v tom, že máme široký záběr aktivit.

* Jaké jsou další vaše oblíbené aktivity?

Především navrhování oblečení. Zrovna si zakládám módní značku, takže v tom chci vážně pokračovat. Miluju také psaní písňových textů, malování, vaření, zkrátka jakoukoli kreativní činnost.

Pomozte nám šířit pravdivé zpravodajsví o Romech
Teď populární icon