Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Komentáře

Horváth v Přerově

31. ledna 2012
Čtení na 1 minutu

Sparťanská hvězda Pavel Horváth uklidňoval o víkendu zdivočelé fanoušky, kvůli jejichž rasistickým pokřikům hrozil předčasný konec zápasu na Žižkově, zdviženou pravicí. Přerovský primátor a senátor ČSSD Jiří Lajtoch se podle vlastních slov pokusil ztlumit rasové napětí ve městě výzvou, aby se bílí Češi nebáli hlásit příklady »romského násilí« a zadáním pro státní zastupitelství, aby přestalo »Romy tolerovat«. To jsou – bez nadsázky – dvě velké premiéry, před nimiž možná zbledne i senátorka Janáčková: hajlující fotbalový idol a významný komunální politik rozdělující úředně své město podle barvy pleti.

Z obou pánů, tolik rozdílných věkem, postavením i vzděláním, vytryskla v tu chvíli zřejmě jejich nejhlubší přirozenost. Samozřejmě »to tak nemysleli«, vysvětlují oba shodně a přidávají výčet zásluh. Jenže oni to »tak« mysleli, protože vědí, co diváci a voliči žádají. Jen v tu chvíli úplně nedomysleli, že je zabírá kamera a že se jejich gesta a činy přenesou jinam, kde jejich kousky pro publikum vyvolávají z dobrých důvodů méně nadšenou reakci.

Pavlu Horváthovi teď hrozí přísný trest od disciplinární komise. Jestli něco takového mají i v Lidovém domě, pak netrpělivě čekáme a urgujeme reakci.

Pomozte nám šířit pravdivé zpravodajsví o Romech
Teď populární icon