Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Zpravodajský server Romea.cz. Vše o Romech na jednom místě

Jablonecké děti tvořily mince na zámku

31. ledna 2012
Čtení na 1 minutu

Pětatřicet romských dětí z Jablonce navštívilo zámek v Mladé Boleslavi. Ten si prohlédly a ještě měly možnost si vytvořit vlastní mince přesně tak, jak se dělaly v minulosti.

“V rámci terénní práce jsme připravili aktivizační program pro děti ze sociálně znevýhodněného prostředí. Mladoboleslavský zámek navštívilo 35 romských dětí ve věku od 11 do 15 let,“ říká Anna Cínová, romská poradkyně z jabloneckého městského úřadu, která za výletem stojí společně s terénním pracovníkem a oddělením sociálních služeb.

Nebyl to první výlet o letošních prázdninách, který takto společně nachystali. “V polovině července jsme zorganizovali v rámci aktivizace svých klientů celodenní výlet pro rodiče s dětmi na přehlídku romské kultury v Ústí nad Labem nazvanou Různobarevný festival,“ připomíná Cínová. Různobarevný festival nabídl rozmanité žánry romské hudby v podání amatérských hudebních skupin z celé České republiky. “Bylo tu k vidění vše od klasické cimbálovky přes oblíbený hip hop až po funky,“ říká poradkyně.

Oba aktivizační programy finančně podpořil Úřad vlády ČR i město Jablonec nad Nisou.

Pomozte nám šířit pravdivé zpravodajsví o Romech
Teď populární icon